Duatlon, atlétika

2022.04.05. 21:08

Helyenként 60 kilométer/órás szélben futott a dobogóra az egri atléta

Dunántúli versenyeken adtak számot kitartásukról az Egri Futó és Triatlon Klub képviselői az elmúlt hétvégén.

B. Cs.

Katona-Mező Ildikó harmadik helyezésre lehet büszke

Forrás: EFTK

Dacolva a helyenként 60 kilométeres/órás széllel és hideggel, valamint a hirtelen jött hó ellenére népes mezőny gyűlt össze a ZalaZONE duatlon sprint Amatőr-kupa és utánpótlás ranglista versenyen. A Magyar Triatlon Szövetség Zalaegerszegen rendezett évadnyitó viadalán az Egri Futó és Triatlon Klub két képviselője teljesítette az 5 kilométer futásból, 20 kilométeres kerékpározásból és 2,5 kilométer  futásból álló távot. Az egyaránt a szenior II. kategóriában szerepelt Katona-Mező Ildikó 1:28:05 órás idővel bronzérmet nyert, míg Katona Zsolt 1:11:35-es időeredménnyel az ötödik helyen végzett.
 

Kormos Katalin Kitti több mint 85 kilométert teljesített 
Forrás: EFTK

Az ugyancsak az Egri Futó és Triatlon Klub színeiben versenyző Kormos Katalin Kitti a Black Hole elnevezésű ultrafutó versenyen állt rajthoz. A Zirc térségében lebonyolított esemény különlegességét az adta, hogy a futók nem tudták előre a távot, nem ismerték a pályát, nem lehetett náluk semmilyen hely vagy idő meghatározására alkalmas eszköz, csupán egy kézi kulacs. A végül bő 85 kilométeres, 2000 méter össz-szintemelkedéssel nehezített pálya leküzdéséhez 10 óra 53 percre volt szüksége Kormos Katalin Kittinek, aki ezzel a 11. helyen zárt a női mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában