Búvársport

2022.07.09. 09:25

A gyöngyösi Mozsár Alex csúccsal szerzett aranyérmet a Világjátékokon

Az egri Varga Krisztina két számban állhatott dobogóra az egyesült államokbeli Birminghamben zajló a 11. Világjátékok első versenynapján.

B. Cs.

Mozsár Alex (középen) ettől jobban nem kezdhetett volna

Forrás: Magyar Búvár Szakszövetség

A Mátrai Erőmű BK kiválósága, Mozsár Alex a 400 méteres felszíni úszásban 2:56:87 perces idővel Világjátékok-rekorddal szerzett aranyérmet. Az uszonyosúszóknál Varga Krisztina (Búvár és Vízisport Klub Eger) 50 méteres uszonyos gyors számban bronzérmet szerzett, míg a női 4x100-as felszíni váltó tagjaként Suba Sára, Senánszky Petra és Károlyi Csilla társaságában ezüstérmesként zárt.

A magyar sportolók három arany-, két ezüst- és három bronzérmet nyertek az első versenynapon.

Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyors címvédőjeként esélyeshez méltó versenyzéssel szerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. Holoda Péter pedig 100 méteres uszonyos gyorsúszásban győzött. Ezüstérmet szerzett a karatés Tadissi Martial. A 67 kilogrammos versenyző a döntőben a brazil Vinicius Figueirától kapott ki.

Az uszonyosúszóknál Károlyi Csilla (200 méteres felszíni) és Bukor Ádám (400 méteres felszíni) egyaránt bronzérmes lett. 

A latintáncok versenyében a Silvestri Andrea, Váradi Martina páros közel volt az éremszerzéshez, végül – akárcsak a legutóbbi Világjátékokon – a negyedik helyen végzett.

Magyarországot 59 sportoló képviseli 17 sportágban a birminghami eseményen. A küldöttség az első versenynap után 3 arannyal, 2 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat második helyéről várja a folytatást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában