Úszás

2022.09.21. 14:40

Egri Úszó Klub: az ébredő erő, ahol új fejezetet nyitottak

Az idei ősz az átszervezésről és az újrakezdésről szól az Egri Úszó Klubnál (EÚK). A július 1-jén megválasztott vezetőség tagjai nehéz feladatra vállalkoztak.

Bódi Csaba

Az EÚK versenyzői csoportjai zavartalanul dolgozhatnak tovább Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Bódi Zsolt elnök, Török Zoltán szakmai alelnök, Rázsi Botond alelnök, Lőrincz József alelnök és Balázs Ernő ügyvezető alkotta Egri Úszó Klub vezetésének munkáját projektmenedzserként Bella Dániel segíti. A szakember legfőbb feladatát az állami, az európai uniós és egyéb pályázatok egyesületbe csatornázása jelenti – derül ki az EÚK által közreadott tájékoztatóból. A klub éléről tizenegy év után távozott a vezetőedzői tisztséget is betöltött Kovács Ottó. A tréner tíz versenyzővel, köztük az olimpikon Holló Balázzsal és Békési Eszterrel, továbbá a közelmúltban ifjúsági vb-ezüstérmet szerző Kovács Attilával a BVSC-Zugló csapatához igazolt.

„Hatalmas köszönettel és elismeréssel tartozunk a távozó versenyzőinknek, akik hosszú évekig a hátukon vitték az Egri Úszó Klubot”

– szerepel az egylet közösségi oldalán, ahol Holló Balázs kapcsán kiemelik, hogy egri születésű, a Bitskey Aladár Uszodában tanult meg úszni, és ott készülve nyert ifjúsági világbajnoki és Európa-bajnoki címet, lett magyar bajnok, olimpikon. A derecskei illetőségű Békési Eszter Hajdúszoboszlóról érkezett Egerbe, ahol nevelkedve egészen az olimpiai szereplésig vitte. Kovács Attila szintén egri születésű és nevelésű úszó, aki korosztályos magyar bajnoki címek sokaságával öregbítette az EÚK hírnevét.

„Új életet kell lehelni a korábban szebb napokat megélt klubba – folytatódik az összegzés. 

– A nyári átmeneti időszakot, benne az utánpótlás-bajnokságokkal – ahol kiemelkedően, a vártnál sokkal jobban szerepeltek a versenyzőink – fogott munkába a csapat, hogy újraszervezze a klub életét. Az idei ősz az újrakezdésről, az átszervezésről szól, ahol mindenki tiszta lappal indul. Versenyzői csoportjaink zavartalanul dolgozhatnak tovább, a tanmedencés úszásoktatásunkat ismét elindítottuk és átszerveztük. Sikerült elrajtoltatni a kis mazsolákból álló versenyző-előkészítő csoportot.”

Nyáron a vártnál sokkal jobban szerepeltek az egriek Forrás: EÚK
 

Az EÚK eredményei a nyári bajnokságokon 

Delfin regionális bajnokság:
Ivicz Kristóf 3x1. hely
Csernák Soma 3x2., 2x3.
Nyíltvizi országos bajnokság:
Györe Ádám 7.
Cápa országos bajnokság:
Balázs Hanna 2x3.
Tasi Barnabás 2x3.
Csépányi Gvendolin 4.
Mázló Levente 8.
Gyermek országos bajnokság:
Szabó Lilla 2x1., 2x2., 1x3.
Moldován Mia 2x3., 2x4., 6., 7.
Serdülő országos bajnokság:
Sós Borbála 2x2., 3., 5.
Szabó Lilla 4., 5., 6., 7., 8.
Ifjúsági országos bajnokság:
Sós Borbála 1x2., 2x3.
Györe Ádám 3., 4., 6., 7.
Kormos Kristóf 5., 8. hely
Európai Ifjúsági Olimpia (EYOF):
Sós Borbála 6., 7., 2x8.

Az EÚK versenyzői és előkészítő csoportjai – Török Zoltán és Csizmarik Bence edzőként a követező fiatalokkal dolgozik 2022/2023-ban. Nagycsoport: Gyurkó Jázmin, Kári Eszter, Moldován Mia, Sós Borbála, Sós Júlia, Soós Gabriella, Szabó Lilla, Szabó Zsófia, Ujvári Éva, Tóth-Kisgergely Iza, Györe Ádám, Huszár Attila, Nahalka Bence, Simonyi Márk, Prokaj Zsombor, Török Gergely. Kiscsoport: Balázs Hanna, Csépányi Gvendolin, Hornyák Panka, Lévai Linda, Mihály Nóra, Sós Andrea, Zölde Zille, Antal Zétény, Csernák Soma, Erki Barnabás, Ivicz Kristóf, Kovács Martin, Mázló Levente, Mihók Hunor, Perge Martin, Sike Norbert, Takács Attila, Tasi Barnabás. Versenyző-előkészítő csoport: részletek hamarosan.

 

Címkék#klubélet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában