Íjászat

2022.09.06. 15:22

Világbajnoki érmeket vittek Nagytályára a Pattantyús Martalócok

Történelmi céllövésben és távcéllövésben állhatott dobogóra a Pattantyús Martalócok Hagyományőrző Egyesület (PMHE) tagjaként Asztalos Ádám a gyulai történelmi íjász világbajnokságon.

B. Cs.

Asztalos Ákos (balról) két érmet nyert Gyulán

Forrás: Pattantyús Martalócok Hagyományőrző Egyesület

– Egy hét alatt három versenyt (történelmi céllövés, távcéllövő, távlövő) kellett teljesíteni, amelyeken mintegy háromszázan indultak íj, nem, és korosztály szerinti kategóriában – mondta a Pattantyús Martalócok Hagyományőrző Egyesület elnöke. Oravecz Gábor maga is indult a felnőtt, modern anyagú történelmi íj kategóriában, ahol a magának kitűzött célt elérte, és bejutott a rangsorolóba, ahol a 26. helyen zárt, míg távcéllövészetben nem volt érdekelt. Eközben Asztalos Ákos (kadet, modern anyagú történelmi íj) történelmi céllövésben a második, távcéllövésben a harmadik, míg távlövésben a negyedik helyen végzett. 

Asztalos Ákos és Oravecz Gábor
Forrás: Pattantyús Martalócok Hagyományőrző Egyesület

A távlövő szám Oravecznek és Asztalosnak is élete első versenyét jelentette. Itt csak az első hat helyezett lövését mérték le, ám ők ebben nem szerepeltek. 

A 2020 tavaszán Nagytályán alapított PMHE jelenleg 14 tagot számál, közülük 8–10 az aktív személy. Az egyesület történelmi íjászattal, és hódoltság korabeli katonai hagyományőrzéssel foglalkozik. Főként oszmán tüzéreket jelenítenek meg, innen a pattantyús elnevezés. A klub képviselői szeptember 17–18-án a sárospataki országos bajnokságon méretnek meg.

 

Címkék#vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában