Extrémsport

2022.10.08. 21:36

Palik László sherpának szegődött Egerben

Az ismert sportriporter, újságíró, üzletember és tereprali-versenyző 40 kilogramm téglát cipelt fel a hátán a 15. Eged-hegyi sherpa rally-n.

Bódi Csaba

Palik László vette a fáradtságot és 40 kiló téglával a hátán felgyalogolt az Eged-hegyre

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Sok mindent kipróbált már élete során Palik László, ám Magyarország első teherhordó versenyén most indult először. A Járdán Zsolt szervezte extrém megméretésen a 40 kiló téglát a hátukon szállítók kategóriájában állt rajthoz a televíziós személyiség. 

A Kis-Eged dűlőből induló mezőny tagjaira négy kilométeres táv és  300 méteres szintkülönbség leküzdése várt az Eged-hegyi kilátó jelentette célig.

A Teambuilding Sportegyesület idei próbatételére harmincan neveztek, köztük a cseh csúcstartó, Zdenék Pácha (256 kg). A 60 kiló téglát felcipelők között ugyancsak cseh versenyző, a Prágából érkezett Milan Marhan végzett az első helyen, míg a leggyorsabb női sherpának Gyarmati Gréta számított, aki mögött az egri Csathó Tímea ért fel másodikként.

 

– A támogatóknak köszönhetően több különdíjat is áthadhattunk, így részesült elismerésben Palik László is, akinek teljesítménye okán ugyanúgy le a kalappal, mint a többiek előtt – mondta Járdán Zsolt.

A 15. Eged-hegyi Sherpa Rally dobogósai

Nők, 20 kg:
1. Gyarmati Gréta
2. Csathó Tímea
3. Zolnainé dr. Molnár Julianna
Férfiak, 20 kg:
1. dr. Lengyel Ákos József
2. Lukács Gábor
Férfiak, 40 kg:
1. dr. Révész Norbert
2. Kusnir Gábor
3. Becher Kristóf
Férfiak, 60 kg:
1. Milan Marhan (cseh)
2. Szily Attila
3. Elblinger Bálint

A férfi 60 kilós kategória győztesei és a különdíjasok
Forrás: Járdán Milán 

 

Címkék#hegymenet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában