Labdarúgás

2022.11.03. 15:11

A Besenyőtelek nem adja fel a küzdelmet

A pont nélkül sereghajtó Besenyőtelek és az eddigi két győzelmét az elmúlt három hétben aratott Maklár egymás elleni mérkőzését helyeztük előtérbe a megyei I. osztályú bajnokság 11. fordulójában.

Bódi Csaba

A besenyőtelkiek abban bíznak, hogy azért mindig nem maradnak alul

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szombat, 13.30:

BESENYŐTELEK (13.)–MAKLÁR (10.)
Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Várallyay Miklós (Derda D., Király).
– Nem adjuk fel! – adta ki a jelmondatot a besenyőtelkiek csapatvezetője, Vass István. – Sajnos a tudásbeli különbség eddig mindig kijött az ellenfelek javára, azonban az utóbbi mérkőzéseken már láthatók voltak a javulás jelei. Igaz, pontot még nem szereztünk, szomorúságunkra ezzel is igazolást nyer, hogy a megyei I. osztály magas nekünk. Nyáron szerencsésebb lett volna alacsonyabb szintről kezdeni azok után, hogy a teljes keret kicserélődött. Az érkezők egy része pár éves kihagyás után tért vissza, míg mások eddig csak a II. vagy a III. osztályban futballoztak, és akkor még nem beszéltem a 16–17 éves fiatalokról. Több időre van szükség, hogy fejlődjön a csapat, ám úgy nehéz, hogy az edzéslátogatottsággal különböző okok miatt akadnak gondok. Igyekszünk az őszi idényt úgy kihúzni, hogy legalább a pontszerzés összejöjjön, aztán télen majd meglátjuk, merre leszünk képesek előre mozdulni.

A Besenyőtelek SC eddig mind a kilenc mérkőzésén vereséget szenvedett. A gárda 62 kapott góljára válaszként mindössze négy találat érkezett. A makláriak kilenc összecsapáson kilenc pontig jutottak. Két győzelem, három döntetlen, négy vereség és 13–18-as gólkülönbség szerepel a csapat neve mellett.

– Arra a tavaly esetre hívtam fel a figyelmet, amikor a Domoszló győzelem nélkül jött hozzánk és három ponttal távozott – mondta a makláriak edzője, Szabó András. – Vagyis semmiképp sem becsüljük az besenyőieket, igaz, valószínűleg egyszerűbb lenne a helyzetünk, ha legalább a hiányzók egy részére számíthatnék. Sérülés miatt Nagy Bence, Vojtekovszki Márton, Szabó Dominik, Godó Gergő, Tuza Dániel, Besenyei Richárd és Farkas Csaba szerepel a maródiak listáján, míg öt sárga lap miatt Sárosi Gábor lesz kénytelen hihagyni a mérkőzést. Boldogság volt látni, hogy a Heves elleni győzelemmel milyen örömet szereztünk szurkolóinknak. A drukkerek arcára volt írva minden, és ezt a szeretetet jó lenne minél többször átérezni. Ehhez arra van szükség, hogy Besenyőtelken is maximális legyen a hozzáállás és az elszántság, álljunk is ki bármilyen összeállításban.

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

A játéknap további programja

Szombat, 12.00:
LŐRINCI (4.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (8.)
Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Debreczeni Krisztián (Nagy Péter, Csuja).
Szombat, 13.30:
HEVESTHERM-HEVESI LSC (9.)–GYÖNGYÖSI AK (3.)
Heves. V.: Nógrád megyei játékvezetők.
MARSHALL ASE (5.)–EGERSZALÓK (6.)
Andornaktálya. V.: Török Mihály (Szigetvári M., dr. Kincses).
ENERGIA SC GYÖNGYÖS (11.)–EGER SE II (12.)
Gyöngyös, Sport út. V.: Májer Konrád (Dajkó, Nagy F.).
FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (1.)–HERÉD (7.)
Füzesabony. V.: Harnos Csaba (Lovas, Rézműves).
Szabadnapos: Gyöngyöshalász (2.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában