Labdarúgás

2023.01.27. 11:40

Makláron a helyzetkihasználás javítása a legfőbb feladat

Több tényezőben előrelépést vár csapatától Szabó András. A Maklári SE edzője azt reméli, hogy az az általa megszokott gyakorlat folytatódik, mely szerint az őszi szerényebb teljesítmény jobb tavaszi folytatás követi.

B. Cs.

Szabó András (a kispad szélén állva) bízik benne, hogy idén jobban szerepel csapata

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Ahol eddig edzősködtem, rendre azt jött be, hogy az idény második felében következtek a kedvezőbb eredmények – mondta a Heves vármegyei I. osztályban 8. helyen álló gárda szakvezetője. – Makláron az ősz nagyon visszafogottan indult, ugyanis a hetedik fordulóig kellett várni arra, hogy megszülessen az első győzelmünk. 

Igaz, akkor nagy skalpot gyűjtöttünk, ugyanis a Lőrinci VSC-t sikerült felülmúlni 1–0-ra. 

A folytatásban aztán 4–1-re kikaptunk a GYAK-tól, ám az utolsó négy meccsen úgy maradtunk veretlenek, hogy sorban háromszor győztünk (Heves 3–1, Besenyőtelek 1–0, Füzesabony 2–0) és az FSC elleni siker különösen figyelemre méltó volt. A végén aztán gólokban gazdag döntetlent (3–3) játszottunk az Energiával, így stabil középmezőnybeli csapatként várjuk a folytatást.

A 12 mérkőzésen szerzett 16 pontból a hazai hét meccsen gyűlt össze 11 egység, a vendégkénti öt fellépés ötpontos gyarapodást eredményezett. 

A Téli-kupa műfüves torna 1. fordulójában a Besenyőtelek ellen találkozó remit hozott (1–1), ám a tréner bízik abban, hogy a B jelű négyesből sikerül a továbbjutás, így a három csoportmeccsen túl vár még próbatétel a csapatra. Igaz, ettől fontosabb feladatokat is szeretne megoldani „Zsuzsi” mester.

–  Előrépést várok a játékban, futómennyiségben és agresszivitásban, de legfőképp helyzetkihasználásban – emelte ki Szabó András. 

– Néhányan sajnos túlzásba viszik a cselezést és passz helyett „rátekerednek” a labdára, ami a csapatjáték szempontjából több mint előnytelen. Sokat beszélünk erről, az edzéseken pedig a kétérintős gyakorlatokat helyezzük előtérbe. Igaz, bízom abban is, hogy a meghatárázó futballisták némelyikénél átszakadt a gát és beindul a gólgyártás.

Ennek viszont már nem lesz részese a Domoszlóra igazolt Szklenár Norbert, ellenben örömteli, hogy Mága Tamás újrakezdte a futballozást. Műtét miatt Nagy Bence és Noszek Gábor kiesése nagy érvágásnak számít, míg Szilágyi Bálint leállt. A felkészülés alatt heti háromszor edzenek a makláriak, amihez hétvégén a Téli-kupa nyújt meccsterhelést. 

A tréningek helyszínéül a kisméretű műfüves pálya és alkalmanként a „fű 2” szolgál, ahol együtt készülnek a felnőttek az ifjúságiakkal, ezzel is csökkentve a öltözőépület energiaköltségét.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában