Úszás

2023.03.16. 21:25

2. Eger Város Kupája: még magasabbra tette a lécet az Egri Úszó Klub

Nehéz lett volna ennél erősebb hazai mezőnyt összehozni, mint amelyik részt vett a 2. Eger Város Kupája nemzetközi versenyen. Az Egri Úszó Klub (EÚK) szinte a teljes magyar válogatottat felvonultatott 570 fős rendezvénynek a Bitskey uszoda biztosított kiváló helyszínt.

Bódi Csaba

Az olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf is szelte a habokat a Bitskeyben

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A tavalyi versenyhez képest miben sikerült előrelépni, mennyiben volt ez más, mint a 2022-es viadal?

– Már az előző évben is elég sok válogatott úszó érkezett, de ezt az idén szinte megdupláztuk – értékelt az Egri Úszó Klub szakmai alelnöke és vezetőedzője, Török Zoltán. – A magyar úszósport legnagyobb klasszisait sikerült idecsábítani, Bízom benne, hogy Milák Kristóf, Kapás Boglárka, Bohus Richárd, Márton Richárd, Senánszky Petra, Sebestyén Dalma és társai jól érezték magukat azon kívül, hogy szakmailag hasznos volt számukra a 2. Eger Város Kupája verseny. 

A tavalyi tapasztalatokat felhasználva készülhetett a szervező stáb a hosszú hétvégére. 

Mindent időben és előre elkészítettünk, így sokkal kevesebb meglepetés várt bennüket a verseny alatt. Itt szeretném kiemelni szülői közösségünk, a versenybíróság és a versenyiroda tagjainak közreműködését. Valamennyien embertelen munkát tettek bele, hogy a verseny így működjön és létre jöjjön. Köszönjük szépen!

Elnöki köszönet –Büszke vagyok arra, hogy második alkalommal ilyen színvonalas és nívós versenyt rendeztünk, öregbítve ezzel az egri úszósport és Eger város hírnevét. Köszönöm dr. Juhász Attila Simon úrnak és dr. Sós Csaba úrnak a segítséget és a támogatását, amit az egri úszósport jelenéért és jövőjéért tesznek. Külön köszönet illeti a szülőket, akik fáradhatatlanul, szó szerint éjjel-nappal dolgoztak a sikeres rendezvény érdekében – fogalmazott az Egri Úszó Klub elnöke, Bódi Zsolt.

 

– Az EÚK részéről az eredményességet illetően kiket lehet kiemelni?

– Minden indulónk kitett magáért, szinte nem is akadt olyan versenyzőnk, aki ne úszott volna legalább egy darab egyéni csúcsot. A kicsiktől a nagyokig mindenki extrát nyújtott. Volt olyan, aki még az előzetes elvárásokat is magasan túlszárnyalta és magam is elképedtem néhány úszás láttán.

A nagyobbak közül Szabó Lilla és Sós Borbála remekelt, mindketten újabb lépést tettek afelé, hogy a nyári korosztályos világversenyen képviseljék Magyarországot, Egert és az Egri Úszó Klubot. 

Június végéig van idő a csapatba kerüléshez, de a lányok helyzete egyre jobb. Még januárban a 2. Eger Város Kupáját jelöltem ki „belsős” kvalifikációs versenynek a csapat számára arra, hogy az EÚK-ot kik képviselhetik majd az áprilisi felnőtt országos bajnokságon. Elég sok szempontot figyelembe véve a fejemben már megszületett az a fiatal csapat, amely a kaposvári ob-n egri színekben szerepel. Sajnos az elmúlt évekkel ellentétben éremesélyünk egyáltalán nincs, erős utánpótlás versenyzőink számára a B-döntők elérése a realitás, az A-döntők messze vannak. A fő célt a tapasztalatszerzés jelenti fiatal úszóinknak.

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap 

– A hazai válogatottak és a külföldi indulók jóvoltából nívós gárda alkotta a mezőnyt. Meglepetést szolgáltatott valaki?

– Mindenki hozta a kötelezőt, ha jól tudom, dr. Sós Csaba szövetségi kapitány is elégedett volt a látottakkal.

Otthon járt a kapitány – Az utánpótlás kimagasló jelenlétéről elég annyit megemlítenem, hogy a felnőttek előtti három korosztállyal, az ifikével, a serdülőkével és a még kisebbekével együtt minden számban négy döntő volt, s igazából ez volt az első idei versenyük az edzőtáborok között – mondta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba a szülővárosában rendezett versenyről az utanpotlassport.hu-nak.

 

A szülői közösség ismét nagyon kitett magáért
Forrás: EÚK

– Az edzői, versenyzői és sportvezetői visszajelzések alapján milyen mérleget vontak?

– Minden a legnagyobb rendben zajlott, szerencsére a nagyobb technikai üzemzavarok elkerültek bennünket és a programban is tudtuk tartani a tervezett időrendet. Maximálisan elégedett vagyok a szervező és rendező stáb munkájával, hozzáállásával és precizitásával. Hasonlóan az előző évi versenyhez képest, mindenki úgy távozott, hogy jövőre is itt akar lenni. Számunkra ez a legjobb visszacsatolás, hogy szeretnek Egerbe járni az ország minden pontjáról.

Török Zoltán nagyon elégedett volt a tanítványaival
Forrás: EÚK

A dicsértet hangján – Ahogy az elismert szakportál, a swimswam.com beszámolt az egri rendezvényről, úgy az indulók egy része (Győri Úszó SE, Budaörsi SC, Békéscsabai Előre Úszó Klub) is méltatta a 2. Eger Város Kupája versenyt, amelyen a házigazda egylet 29, a Hatvani Úszó Klub 14, a Parafa Úszó Klub 11, az Egri Vízilabda Klub pedig négy indulóval képviseltette magát.

Az eredmények megtekinthetők itt:

https://live.musz.hu/event/program?OnlineEventId=98433170



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában