Labdarúgás

2023.06.11. 18:43

A Gyöngyösi AK kettős győzelemmel jutott az NB III.-ba

Ahogy Pápán, úgy hazai pályán is győzött a Gyöngyösi AK csapata az NB III.-ba jutásért kiírt területi osztályozón. A mátraljaiak kettős győzelemmel harcolták ki a Nemzeti Bajnokságban történő szereplést, ahová két év múltán jutottak vissza.

Bódi Csaba

A Kömlei Károly Sporttelepen újra az ünneplés kapta a főszerepet

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

GYÖNGYÖSI AK–PÁPAI PERUTZ FC 3–0 (1–0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 1000 néző. V.: Hanyecz Bence (Zahorecz, László).
GYAK: Tóth B. K. – Oravecz (Mihályi, 83.), Forgó, Szilágyi N., Czinkóczi – Szabó V. (Dudás, 83.), Szabó T. (Ludányi, 83.), Nagy-György B., Szentannai (Babarcsik, 74.) – Márkus, Lekli (Tóth L., 60). Vezetőedző: Majzik Zoltán.
PÁPA: Varga P. – Rozman, Benecz (Farkas, 77.), Nagy B., Gajdosi (Mikóczi, 77.) – Nagy D., Hauser, Cser (Bognár, 61.), Pető –   Kun-Szabó (Bódai, 83.), Varga B. Vezetőedző: Kun Szabó Attila.
GÓL: Oravecz (38.), Szilágyi N. (60.), Márkus M. (78.).

Köszöntéssel kezdődött a mérkőzés, melynek keretében a Gyöngyösi AK elnöke, Kozma Zsolt "Az év csapatemberét" megillető különdíjat adta át Oravecz Botondnak. Ugyanakkor a hazaiak között nem lehetett üdvözölni a védelem egyik oszlopos tagját, Vernyik Dávidot, míg a pápaiak az egy héttel ezelőtt kiállított csapatkapitány, Horváth Tamás és a szintén piros lapos jobbszélső, Nagy Dávid nélkül léptek pályára.

Az első percben hazai részről Szabó Viktor, a második minutumban a vendégektől Varga Bence hagyta ki a szinte kihagyhatatlant, így a gyors gólváltás elmaradt a meccs elején.

 A folytatásban a gyöngyösiek távoli lövésekkel veszélyeztettek, míg a Perutz FC Nagy Bálint jóvoltából szabadrúgást követő kapufával okozott izgalmat.
A 38. percben aztán az örömfaktor is előjött a GYAK oldaláról, miután Márkus Marcell remek passzát követően Oravecz Botond 13 méterről, mesteri módon juttatta a labdát a kapu jobb oldalába (1–0).

A szünetben az U17-es Regionális bajnokság Keleti csoportjának felsőházában bronzérmet szerzett Gyöngyösi AK játékosainak a klubvezetés tagjai adták át a medálokat. A harmadik helyen zárt gárdát edzőként Molnár Zoltán és az utánpótlás szakmai vezető, Nagy-György Gábor készítette fel.

A második játékrészben a 17 éves Szentannai Martin, majd a 19 esztendős Lekli Soma Kende növelhette volna hazai előnyt, ezt a feladatot azonban, a 44 éves Szilágyi Norbert vállalta magára. A GYAK ikonja a 60. percben volt szemfüles a kapu előtt  (2–0). A 78. percben aztán Oravecz Botond adta vissza a gólpasszt Márkus Marcellnek, aki 5 méterről bólintotta a labdát a hálóba (3–0).

A Gyöngyösi AK csapata 4–0-s összesítéssel, teljesen megérdemelten jutott az NB III.-ba, ahol a 2020/2021-es idényt követően szerepelhet újra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában