Forma-1

2023.07.25. 19:42

Kollégánknak sikerült meglepni George Russellt

Daniel Ricciardo visszatéréséről, szerződéshosszabbításról és az eltört győzelmi trófeáról szólt az elmúlt hétvégén rendezett 38. Magyar Nagydíj, amely rekordszámú néző előtt zajlott le.

Heol.hu

George Russell 6. helyen végzett a mogyoródi futamon

Forrás: Meder István

A csütörtöki sajtónapon Daniel Ricciardo visszatérése foglalkoztatta a közvéleményt, aki a gyengélkedő Nyck de Vriest váltotta az Alpha Taurinál. A csapat már délben lehetőséget biztosított a sajtó munkatársainak, hogy kérdéseket tegyenek fel az ausztrál versenyzőnek. Ezt a Red Bull-lal közösen használt, összeszerelhető épületmonstrumban, a Holzhausban tartották, amelyet 25 fős stáb mintegy 32 órai munkával rakott össze a Hungaroring főépület mögötti részén, azaz a paddockban. 

Ricciardo mindössze tíz percig állt a sajtó rendelkezésére, és az újságírók gyűrűjében próbált válaszolni a kérdésáradatra. Mivel azonban a csapat semmilyen hangosítást nem biztosított, válaszait legfeljebb az asztalnál helyet foglaló néhány újságíró hallhatta. A mindig mosolygó ausztrált néhány órával később az FIA sajtótájékoztatóján faggathatták tovább a média munkatársai, aki ezúttal tőle szokatlan módon minden mondatát alaposan átgondolta.

– Ez a hétvége csak a visszaszokásról szól, nem várom azt, hogy megváltom a világot – közölte. Ricciardo visszatérését nem kísérte szerencse, mert már az első kanyarban megtorpedózta a rosszul rajtoló Csou Kuan-jü, emiatt csak a 13. helyen ért célba.

A hétvége másik fő témája a Magyar Nagydíj szerződéshosszabbítása jelentette, amelynek értelmében Magyarország 2032-ig rendezhet Forma–1-es futamot. Ezt azonban kemény feltételekhez kötötte az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa, a Liberty Media, a Hungaroringnek ugyanis teljesen meg kell újulnia.

Sikerült meglepni George Russellt

A mindössze 25 éves George Russellről néhány hete életrajzi könyv jelent meg. A csütörtöki sajtótájékoztatón megkérdeztük a még a karrierje elején járó versenyzőt, mit szól hozzá, olvasta-e, vagy egyáltalán találkozott-e már vele. 
– Fogalmam sem volt róla, hogy létezik, tehát mindhárom kérdésre „nem” a válasz – csodálkozott a Mercedes versenyzője. – Már lehet kapni? Kíváncsivá tett, ezért rá fogok keresni az interneten – fűzte hozzá Surányi Géza kollégánknak adott válaszában. 

– A főépület nem felel meg a kívánalmaknak, kilenc méterrel meg kell szélesíteni, hogy a garázsok hétszer 21 méteresre nőhessenek – árulta el a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt. Sokkal nagyobb Paddock Clubra van szükség, amely jelenleg ezer fő befogadására alkalmas, a Liberty Media pedig négyezer főst kér. Magát a paddockot is meg kell nagyobbítani, amely jelenleg a legkisebb az összes közül. A paddock hídszerkezettel bővül a lenti parkoló fölé, így ott zárt garázs keletkezik. A főlelátó is megújul. Ez a minimálprogram – közölte a Hungaroring első embere. 

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; VERSTAPPEN, Max
A Max Verstappennek átadott trófea összetört, de újra elkészítik
Forrás: MTI/Kovács Tamás

A főépületen egyébként néhány halaszthatatlan munka, azaz tetőszigetelés és nyílászárócsere már az idei futam előtt megtörtént. Arra a felvetésünkre, hogy a Hungaroring védjegyévé vált épület a jövőben csak megújul, vagy a földdel lesz egyenlővé téve, Gyulay így reagált.

– Még a föld alá is bemegyünk, mivel két alagút épül a pálya alatt, egy a nézőknek, egy pedig a szakmának.

A harmadik beszédtémát a győztes, Max Verstappen trófeájának összetörése szolgáltatta. A második helyen végző Lando Norris ugyanis pezsgőbontás közben leverte a dobogó legfelső fokáról a herendi porcelánt, amely darabokra tört. A fiatal brit semmilyen megbánást nem mutatott a leintés követő sajtótájékoztatón.

– Max a pódium legszélére tette a trófeát, azért esett le. De ez az ő problémája, nem az enyém – közölte flegmán a fiatal brit, amellyel meglepte a sajtó munkatársait. 

Norris valószínűleg nem tudta, hogy a trófea hat hónap alatt készült el, harminc ember keze munkáját hordozza és az eszmei értéke tizenötmillió forint. A McLaren versenyzője azóta egyetlen „sajnálom” megjegyzést tett a trófeát készítő Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Instagram-oldalán. A cég egyébként újra elkészíti Max Verstappen összetört trófeáját.

A 102 ezer néző előtt lezajlott verseny után a csapatok rekordgyorsasággal csomagolni kezdtek, ugyanis a következő versenyt, a Belga Nagydíjat ezen a hétvégén rendezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában