Vízilabda

2023.08.16. 17:59

Rüll Csaba-emléktorna: az egri lányok veretlenül zártak a második helyen

A Tigra-ZF-Eger csapata veretlenül végzett a második helyen az ifjúsági lány korosztály meghívottja számára rendezett Rüll Csaba-emléktornán. A Dr. Bárány István Sportuszodában lebonyolított kétnapos eseményen öt csapat mérkőzéseit láthatták az érdeklődők.

Bódi Csaba

A hazaiakra nem lehetett panasz

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A lányokkal egy hónapja kezdtük el a felkészülést a 2023/24-es szezonra, az emléktorna remek alkalmat kínált arra, hogy összemérhessük a tudásunkat más csapatokkal – mondta az egriek edzője, az elhunyt fia, Rüll Csaba.

– Büszke vagyok a játékosokra, mert végig fegyelmezetten, az edzői utasításokat betartva játszottak. Nagyon szép egyéni teljesítményeket láttam, emellett pedig látszott az igazi csapategység. Közel álltunk a tornagyőzelemhez, de a Tatabánya csapata elleni mérkőzésen a büntetőpárbajban végrehajtott tizenegy ötméteres lövés során sajnos alulmaradtunk az ellenféllel szemben. Ezzel együtt gratulálok a csapatomnak, és külön öröm számomra, hogy az egri Pogonyi Bíbort választották a torna legjobb mezőnyjátékosának. Szakmailag hasznosnak ítélem meg a tornát, amit hagyományteremtő módon rendezett meg az Egri Vízilabda Klub – összegzett Rüll Csaba.

A torna jegyzőkönyve

Eredmények: BVSC–POLO SC 8–10 büntetők után, Szegedi VE–Tatabányai VSE 4–21, Tigra-ZF-Eger–BVSC-Zugló 10–7, Tatabányai VSE–POLO SC 10–7, Tigra-ZF-Eger–­Szegedi VE 23–7, BVSC-Zugló–Tatabányai VSE 8–11, POLO SC–Szegedi VE 20–10, Tigra-ZF-Eger–Tatabányai­ VSE 19–20 büntetők után, Szegedi VE–BVSC-Zugló 4–29, Tigra-ZF-Eger–POLO SC 17–12.
Végeredmény: 1. Tatabányai VSE, 2. Tigra-ZF-Eger, 3. POLO SC, 4. BVSC-Zugló, 5. Szegedi VE.
Különdíjak. Legjobb mezőnyjátékos: Pogonyi Bíbor (Tigra-ZF-Eger). Legjobb kapus: Szomolányi Csenge (BVSC). Gólkirálynő: Németh Veronika (Tatabánya)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában