Atlétika

2023.09.19. 15:21

A Csákó-körtől a Gyalog Barokkig, avagy jön a 26. Barokk Futóparádé

Három távon és négy versenyszámban lehet nevezni az Egri Testedző Club (ETC) hagyományos rendezvényére, a 26. Barokk Futóparádéra.

Bódi Csaba

A rajt és a cél helyszínéül is az Érsekkert szolgál

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A dr. Nagy Árpád vezette ETC az egri önkormányzat, a Dobó István Vármúzeum, az Egri VSI továbbá az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Egyesület támogatásával bonyolítja le szeptember 24-én 10.30-tól az eseményt. A rajt és a cél helyszínéül a Érsekkert szolgál a versenyközpontot pedig a Kemény Ferenc Sportcsarnok jelenti.

– Futásban az indulók választhatnak az 1500 méteres, a 7, illetve a 14 kilométeres táv közül, aki pedig lassan tempóban szeretne az eseményen részt venni, annak a 1500 méteres Gyalog Galopp ajánlható –  mondta portálunknak dr. Kiss Teodóra versenyigazgató. 

– Az eseményen bárki indulhat, aki a kiírásnak megfelelően a versenyre benevez. A rendezvény keretében a tanintézetek számára külön viadal vár. A legtöbb, de legalább 50 főt benevező első három tanintézet sportszervásárlási lehetőséget kap.

A 26. Barokk Futóparádé programja

Csákó-kör („A” futam), 1500 méter
10.30: Érsekkert – Ady E. u. – Bajza J. u. – Patak part – Hadnagy utca – Érsekkert.

Minimaraton: („B” futam), 7 kilométer
10:30: Érsekkert – Ady E. u. – Bajza József u. – Patak part – Érsekkert (Táncsics sétány) – Eszperantó sétány – Kossuth L. utca – Tinódi tér – Egri Vár – Bástya utca – Cecey Éva utca – Partos utca – Egri csillagok utca – Bástya utca – Egri Vár – Tinódi tér - Dobó utca – Dobó tér – Jókai utca – Egészségház utca – Érsekkert (Táncsics sétány) – Érsekkert.

Kismaraton („C” futam), a Minimaraton útvonala kétszer (14 kilométer) 
Rajt: 10.30

Gyalog Barokk: (az „A” futam útvonala), 1500 méter
Rajt: 10.30

Információ, nevezés

Dr. Kiss Teodóra
Telefon: 30/5294-010
e-mail: [email protected]
web: www.egritc.hu
facebook: www.facebook.com/egritestedzoclub

Százezer forintos összdíjazás

A rendezvény keretében a tanintézeteknek külön versenyt hirdetnek. Esetükben a nevezés kizárólag csoportosan, szeptember 20-án, 15.30 és 17.00 óra között adható le, a részvételi díj személyenként 800 forit. Tanulók és felnőttek egyarát jelentkezhetnek, de csak kizárólag a Csákó-kör távján. Az egyéb távokon, de a tanintézet színeiben indulókat az iskola létszámához hozzáadják, ám a futamnak megfelelő nevezési díjat kell megfizetni. A versenyre a legtöbb, de legalább 50 főt benevező három tanintézet 50, 30, illetve 20 ezer forintos sportszervásárlási lehetőséget kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában