Labdarúgás

2023.09.22. 21:15

FC Hatvan–Eger SE: óvatosság vs. 120 százalék

Ha csak az elmúlt bajnoki évet vesszük alapul, akkor elmondható, hogy az Eger SE csapatát fűtheti a visszavágás vágya az FC Hatvantól elszenvedett két vereség (0–5, 1–2) miatt. Az NB III.-as vármegyei derbi előtt a szakvezetőket azonban más foglalkoztatja.

Bódi Csaba

A várható kezdőcsapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Az NB III. Északkeleti csoportjának 8. fordulója:

FC HATVAN (11.)–EGER SE (9.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, vasárnap, 16.00. V.: Szántó Simon Péter (Németh B., Pálinkás).

– A bajnoki szünet lehetővé tette számunkra, hogy az utóbbi időben elkövetett hibákat kielemezzük, és dolgozzunk azon, hogy a jövőben lehetőleg elkerüljük ezeket – mondta a hatvaniak edzője, Zoran Szpisljak. 

– Tekintve, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, minden pont óriási jelentőséggel bír. Az egriekkel szemben tavaly kétszer győztünk, de ennek már nincs jelentősége. Most talán több náluk a minőség, mint egy évvel ezelőtt, éppen ezért óvatosan,  nagy odafigyeléssel kell velük szembeni játszani. A sok futás és a pontos játék alapvető elvárásnak számít, eközben arra törekszünk, hogy a saját elképzelésünk minél jobban érvényre jusson.
A hatvaniak a hosszabb időre kidőlt Mundi Zoltán és Tóth Olivér játékára nem számíthatnak az Eger SE ellen.

A Zagyva-partiak eddigi hét mérkőzésük közül az első kettőt megnyerték, majd – nem sorban – három döntetlen és két vereség került a gárda neve mellé, így kilenc ponttal rendelkeznek a sárga-kékek.

– A DVSC elleni kupamérkőzés már a múlté, abból a találkozóból csupán azt fontos megtartani, hogy noha 2–1-es vereséget szenvedtünk, de jó úton járunk – szögezte le az egriek vezetőedzője, Lázok János. – Hatvanban egyáltalán nem lesz jelentősége, hogy a Lokival szemben miként játszottunk, a vasárnapi meccsen egyedül akkor lehet keresnivalónk, ha a csapatunkból mindenki 120 százalékot nyújt. 

Hogy ez presztízstalálkozó lesz? Ezt a kifejezést nem szeretem, mert ettől még nagyon messze vagyunk. Magyarországon ezt egyedül az FTC–Újpest rangadóról lehet elmondani. 

Nekünk a hatvani párharc ugyanolyan súllyal bír, mint minden további mérkőzés ebben az osztályban. Arra kell összpontosítani, hogy amit gyakoroltunk az edzéseken a pozíciók szerint, azok visszaköszönjenek a 90 percek során. Ezt várom ezúttal is.

A szakember a keretet illetően kellemes gondokkal küszködik, ugyanis most bőven akad választási lehetősége a kezdőcsapat összeállítását illetően. Egyedül Beliczky Gergő maródi még, a támadó továbbra is sérült.

A játéknap teljes programja 
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

SÉNYŐ CFC (13.)–GYÖNGYÖSI AK (16.)

Sényő, vasárnap, 16.00. V.: Vinter Béla Gábor (Elek B., Bense M.).

Az újonc gyöngyösiek sajnos abba a helyzetbe kerültek, hogy pont nélküli sereghajtóként az ellenfelek mind azt gondolják, az utolsó helyen állóval szembeni meccs a „kötelező” győzelem kategóriába tartozik. Vélhetően a sényőiek részéről is valami hasonló fogalmazódhat meg, noha a szabolcsi gárda sem büszkélkedhet villámrajttal. 

A hazaiak az eddig hét párharc során csupán egy győzelmet értek el, miközben háromszor remiztek és három vereséget szenvedtek. 

Vagyis a Majzik Zoltán vezette vendégeknek itt az újabb lehetőség arra, hogy megmutassák, többre képesek, mint azt a tabella alapján képzelik róluk. Lerágott csont vagy sem, ettől még igaz: az eddig mutatottakhoz képest ehhez többre lesz szükség a GYAK részéről.

Az Északkeleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában