Sakk

2023.10.27. 18:14

Kékesi SE: rajtol a gyöngyössolymosi klub a Szuperligában

A makói Korona Szállóban rendezendő kettős fordulóval kezdi története első idényét a Szuperliga GM Szabó László csoportjában a gyöngyössolymosi Kékesi SE.

Bódi Csaba

Makón kezdődik a Szuperliga új idénye

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A játékosállomány megerősítésére leigazoltuk Horváth József nemzetközi nagymestert, két besztercebányai 2400 Élő-pont feletti nemzetközi mestert, valamint a Heves vármegyei származású női játékost, Balsai Nikolettet – mondta a Kékesi SE szakosztályvezetője, Barna Nándor. 

– A Magyar Nemzeti Sakkcsapatbajnokság legmagasabb osztályának 2023/24. évi első fordulójában a Tapolca ellen kezdjük a szereplésünket. A nyitányon szoros eredmény elérésében reménykedünk, míg a másnapi folytatást jelentő második fordulóban az ajkai együttessel játszunk. Utóbbi gárda bajnokesélyesként indul a Szuperligában, ellenük a tisztességes helytállás, néhány pont megszerzése már kiváló teljesítménynek számítana.

Ők lépnek

Makó. 1. forduló, szombat, 15.00: Kékesi SE–Tapolcai VSE. 2. forduló, vasárnap, 10.00: Ajka BSK–Kékesi SE. A mezőny további tagjai: Dunaharaszti MTK I., Tuxera ANSK I., ASE Paks, Haladás VSE I., Kőbánya SC, Makói SVSE, Viadukt Biatorbágy

A Kékesi SE először érdekelt a honi csapatbajnokság legfelsőbb osztályában. Barna Nándor a célokat illetően úgy fogalmazott, hogy a légkör megszokása mellett arra törekszenek, hogy játékosaik tudásukhoz mérten a lehető legjobb eredményt érjék el.

 Nincsenek illúzióink, jelen pillanatban Magyarország harminc legjobb sakkozója négy-öt csapatban versenyez – emelte ki a szakosztályvezető. 

– Ezen csapatok ellen kevés esélyünk van a győzelemre. Nem lesz tragédia, ha most az évad befejezése után a csapat kiesik a Szuperligából. Az itt szerzett tapasztalatokkal megerősödve kívánjuk a jövőben tovább építeni és erősíteni sakkszakosztályunkat. Vonatkozik ez mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapattagokra. Ezzel a megkezdett sikeres úttal reméljük, hogy a közeljövőben stabilan képviselni tudjuk majd a régiót a legmagasabb sakkcsapatbajnoki osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában