Lovasok

2023.11.05. 14:55

Folytatódik Szilvásváradon az Egri Zoltán Emlékverseny

Összemérték tudásukat a lovasok Szilvásváradon. A verseny vasárnap is folytatódik.

Szabadi Martina Laura

Kétfázis megszakítás nélküli elbírálással rendezték az Egri Zoltán Emlékverseny nagykörét 135 cm-en szombaton kora este, számolt be a Magyar Lovassport Szövetség Díjugrató Szakága honlapján.

„Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő kétfázisát a DEAC válogatott versenyzője, ifj. Szabó Gábor lovagolt le a leggyorsabban, győzött Xixo Biorgával, második lett Chacco Flowerrel. A debreceni Szladek Máté Liliommal végzett a harmadik helyen, negyedik a Prosper lovasklub lovasnője, Baumann Bori, ötödik, hatodik helyen pedig a Szuhai testvérek, Rodrigo és Gyula.”

Min írják, diósgyőri sikerek születtek az U25-ös 125 cm-es kétfázisos versenyszámban: Kelemen Blanka lett a győztes For Lexcis-szel, megelőzve Koltai Zorkát és Fábián Maja Olíviát. A középkör legjobbja szombaton Szilvásváradon ismét Baumann Bori Cym Carlsson páros volt, akik magabiztosan utasították ma is maguk mögé ifj. Szabó Gábort, Szladek Szonját, Bandi Zsanettet, Szuhai Rodrigot és Pétert.

A beszámoló szerint az amatőr lovasok versenyszámát összevetéssel rendezték, ahol a négy összevető közül a leggyorsabb pályát a Nyírségi Lótenyésztők Egyesülete lovasa, Lőrincz Tamás lovagolta Cartoboy-jal, megelőzve a szlovák, Alexandra Počtarjovovat és a diósgyőri, Bandi Barbarát. A gyermek korosztály hiba-idős versenyszámában péntek után szombaton is a Timpexes Arató Alma lett az első, Timpex Gálával, megelőzve a Prosper lovasklub lovasnőjét, Antal Hangát a pej, O-Leon Van Felox-szal és a debreceni, Forgács Nórát a szürke Cosmoval.

„A hatéves lovak tíz indulós mezőnyében a legmagasabb 8 pontot, a stílusbírótól Casa Rouge PS kapta Szuhai Péterrel a nyergében, míg az ötéves lovaknál Jackpot SJ 7,8 ponttal Bandi Zsanettel. A szilvásváradi Indoors Egri Zoltán Emlékverseny vasárnap 8 órakor folytatódik” – írták.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában