Téli sportprogram

2023.11.29. 11:40

Síbajnokságot támogatna az egri önkormányzat

Az önkormányzat támogatásával az egriek kedvezményesen vehetnek részt a versenyen Ždiarban.

Szabadi Martina Laura

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a szlovákiai Ždiar lesz az esemény helyszíne

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Évek óta megrendezik az Eger Városi Síbajnokságot, a jövő évi már a 15. alkalom lesz, melyet támogathat az egri önkormányzat. A Békatutaj Szabadidősport Egyesületet 6 millió forint támogatást igényelt, az önkormányzat várhatóan 3 millió forintot adhat. Erről csütörtökön döntenek a közgyűlésen. 

Az előterjesztés szövege szerint 2022-ben a Békatutaj Szabadidősport Egyesület nagy sikerrel szervezte meg a versenyt, melyen  150 versenyző állt a sípálya tetejére, hogy teljesítse a kihívást és közel 300-an utaztak el a 3 napos síbajnokságra:

– Egy év kihagyás után az egyesület újra szeretné vállalni a Városi Síbajnokság lebonyolítását. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a szlovákiai Ždiar biztosítja a helyszínt. A háromnapos sífesztivál mottója: Mozdulj Eger!,  mely 2024. február 14-18. között zajlik, a szervezés elindult. Az önkormányzat támogatásával az egriek kedvezményesen vehetnek részt az eseményen, írják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában