Vízilabda

2024.04.23. 17:46

A Digi-Eger nehéz helyzetbe hozná ellenfelét a bajnoki elődöntőben

Az alapszakaszban 36 ponttal negyedik helyen végzett Digi-Eger csapata az élen zárt (51) UVSE otthonában kezdi a 2023/24-es női OB I. rájátszását. Az elődöntős párharc az egyik fél második győzelméig tart.

Heol.hu

Indul a playoff, ami bizonyosan más lesz, mint az alapszakasz

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

UVSE–DIGI-EGER

Budapest, Hajós Alfréd Uszoda, szerda, 19.00. Élőben: UVSE Vízilabda Tv Youtube csatorna. V.: Kun, Debreceni.

– A playoff teljesen új bajnokságot jelent, ahol a legjobb négy csapat játszik a bajnoki címért és az érmekért – mondta az egriek vezetőedzője, dr. Sike József a klub honlapjának. ˜

– Ez olyan helyzet, ami nem általános bajnoki mérkőzéseket jelent. A szlogenem, hogy ott és akkor! Javítani nem lehet, itt most ott és akkor a jobbik csapat zsebeli be a sikert. A lebonyolítást tekintve az olimpiához hasonlít. Bármi megtörténhet, ezt tavaly bebizonyítottuk. Nagyon készülünk az elődöntőre, tiszteljük az UVSE gárdáját, megérdemelten nyerte az alapszakaszt és a Magyar Kupát, továbbá nemzetközi szinten is letette a névjegyét. Szinte minden játékosuk felnőtt vagy utánpótlás válogatott. 

Az egri szakember kiemelte, hogy amikor nyolc világeseményen nyolc érmet szereztek a női utánpótlás válogatottakkal, abban nagy szerepet játszott kollégaként az UVSE edzője, Benczur Márton, akivel baráti és harcostársi a kapcsolata.

Az alapszakasz végeredménye
Forrás: mvlsz.hu

– Az UVSE kerete tavaly óta együtt maradt, még erősebbek, mint az előző évben. Óriási bravúrra van szükség ahhoz, hogy hasonló teljesítményt érjünk el, mint ez előző szezonban. Ehhez legalább 120 százalék kell, de erre alkalmasnak tartom a csapatomat. Külön készülünk olyan taktikai elemekkel, amelyek nehéz helyzetbe hozhatját az ellenfelet. Itt van a legjobb négy csapat, győzzön a legjobb – zárta szavait Sike doktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában