Küzdősport

2024.04.17. 10:48

Borics Ádám szombaton újra ketrecbe lép

A 30 éves siroki származású ketrecharcos szombaton a PFL nevű szervezet pehelysúlyú tornájának – amelynek végső győztese egymillió dollárt nyer – első fordulójában a perui Enrique Barzola ellen csatázik Chicagóban.

Sike Károly

Borics Ádám már Chicagóban

Forrás: Borics The Kid Adam

– Rendkívül veszélyes harcosról beszélünk, nagyon tapasztalt, tíz bunyója volt már a világ legnagyobb MMA-szervezeténél, az UFC-ben, valamint edzett Habib Nurmagomedov csapatában is. Sosem fárad el, mindig megy előre, szeret birkózni és igyekszik többet melózni a harcok alatt, mint az ellenfelei. Ezzel együtt arra számítok, hogy a harmadik menet előtt lezárhatom a bunyót. Látványos, pörgős meccsre van kilátás, és még abban is bízom, hogy az este legjobb mérkőzése díját is elnyerhetjük majd – osztotta meg ellenfeléről Borics Ádám. A 30 éves siroki származású ketrecharcos szombaton a PFL nevű szervezet pehelysúlyú tornájának – amelynek végső győztese egymillió dollárt nyer – első fordulójában a perui Enrique Barzola ellen csatázik Chicagóban.

A Kölyökként becézett MMA-harcos az elmúlt másfél évben makacs térdsérüléssel bajlódott, de elmondása szerint ez már a múlté. 

– Nagyon sokat szenvedtem a térdem miatt. Többszöri operáció után idén januártól százszázalékos állapotban voltam, mára pedig azt is elmondhatom, hogy remek formában érzem magam és nagyon várom már a hétvégi bunyót – osztotta meg Borics.

Az m4sport.hu-nak adott interjúban az is szóba került, hogy az év végén a PFL szervezete megvette a Bellatort, a promóciót, amely többek között Boricsot is foglalkoztatja. A változás karrierjére gyakorolt hatásairól a siroki sportoló azt mondta:
– Minden képlékennyé vált, mert senki sem mondott először semmit, hogy mi lesz velünk, harcosokkal. Úgy éreztem, számomra is eljött az idő a váltásra, ezért új ügynököm lett Ali Abdelaziz személyében, aki szerintem a sportág egyik legsikeresebb és legkiterjedtebb kapcsolati hálójával rendelkező menedzsere. A korábbi menedzsereimmel sem szakadt meg teljesen a kapcsolat, ők a világ legkedvesebb emberei, örültek, amikor felvetettem nekik Alit, és támogattak abban, hogy elérjem a céljaim.

Borics Ádám, a kevert harcművészetek, az MMA magyar kiválósága 2022 októberében világbajnoki címmérkőzést vívott a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio „Pitbull” Freirével annak ellenére, hogy a felkészülés során súlyos térdsérülést szenvedett. A dél-amerikai harcos végül pontozásos győzelmet aratott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában