Tenisz

2024.04.10. 09:29

Gyöngyös gyöngyei még fentebb vágynak a vörös salakon

Megadta a módját Gyöngy Tenisz és Sí Klub, hogy méltón köszöntse a 2023-ban III. osztályú bajnoki címet szerzett csapat tagjait. A Gyöngyösi Teniszgála majd' száz vendége között a Magyar Tenisz Szövetség képviselőit is üdvözölhették a Kékes Zöld Étteremben.

Bódi Csaba

A Gyöngy TSC OB III.-as bajnoki címet szerzett csapatának tagjai (balról): Papp Norbert, Nagy Attila, Kamarás Norbert, Kovács Zoltán, Szabolcsi Péter, Bernáth Zsolt és dr. Hideghy-Molnár Dániel

Forrás: Erdélyi József

– Gyöngyösön a tenisz évtizedes múltra tekint vissza, az itteni közösség sorra nevelte ki büszkeségeit, akik nem csupán a sportklubunk, hanem a város hírnevét is öregbítették – fogalmazott a Gyöngy Tenisz és Sí Klub elnöke, Nagy Attila. 

– A Gyöngy Tenisz és Sí Klub mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt tovább fenntartsa, hogy a magyar és azon belül a gyöngyösi tenisz ezután is virágozzon, és színesítse a város sportéletét. Szeretnénk minél többeknek megmutatni, hogy a tenisz nem csupán egy sport, hanem egy életérzés.

Nagy Attila klubelnök
Forrás: Erdélyi József

Szövetségi szemmel

A Magyar Tenisz Szövetség képviseletében Sütő Csilla főtitkár és Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató szólt a honi teniszsport általános helyzetéről és a szövetség működéséről, továbbá átadta a göngyösieknek az elért eredményért járó érmeket és a kupát.

Bardóczky Kornél és Sütő Csilla 
Forrás: Erdélyi József

A Gyöngy TSC alelnökeként Bezzegh Zoltán azt emelte ki, hogy az elmúlt esztendőben is mindent megtettek annak érdekében, hogy a Batthyány téri teniszközpont a kor követelményeinek megfelelően, magas színvonalon szolgálhassa ki a teniszezőket.

– A város központjában, barátságos környezetben, megújult klub székházzal, korszerű infrastruktúrával és kulturált vendéglátó-egységgel, valamint remek hangulatú pályával várjuk a sportolókat – jelentette ki Bezzegh Zoltán. 

Mindezen túl az idei évben számos olyan egyéb újdonságot kínálunk, ami még kedvezőbbé teszi a játékot. Fontos megemlíteni, hogy új, prémium minőségű salakot kaptak a játékterek, amelyeket új hálókkal, hálótartó oszlopokkal, friss felfestéssel láttunk el, hogy még magasabb kiszolgálásban legyen részük a teniszezőknek, akik elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy a gyöngyösi teniszsportnak ne csak múltja, hanem jelene és jövője is legyen.

Bezzegh Zoltán alelnök
Forrás: Erdélyi József

A kultúra oltárán

Az est műsorvezetői tisztségét Márkus Liza és Kamarás Norbert látta el. A zenét DJ Balyi Attila szolgáltatta, a Ritmus Táncstúdió tagjai pedig bemutatóval szórakoztatták a megjelenteket.

A 2023-as eredményekről és a sikerekről a Gyöngy TSC másik alelnöke számolt be.

– Egy teniszegyesület, egy teniszpálya és ez sokaknak a második otthona – mondta Papp Norbert. 

– Számukra nemcsak az egyéni versenyzők eredményessége jelent örömet, hanem az is, ha a játékosok országos csapatbajnokságokban szerepelnek. Fontosnak tartottuk, hogy egyesületünk újra bekapcsolódjon az OB körforgásába, így három évvel ezelőtt már ismét volt teniszcsapata Gyöngyösnek. A gárda azonnal bekapcsolódott a csapatbajnokságba, és már az első évben sikeresen vette az akadályokat, ugyanis a DEAC-cal karöltve a második helyen végeztünk. A következő esztendőben elindultunk OB II.-ben és az OB III.-ban. A 2023-as esztendőben a harmadosztályban aranyérmet szerzett csapatunk, amellyel a gárda ismét kivívta a jogot az OB II.-es szereplésre. Így nagy reményekkel vágunk neki az idei pontvadászatnak. Nagyon reméljük, hogy sikerült jól megerősíteni csapatunkat, amely eredményesen szerepel majd mind a másod-, mind a harmadosztályban. Reméljük, hogy hamarosan a gyöngyösi csapat ismét a magyar teniszelit tagja lesz, és az ország legjobb játékosait hazai környezetben fogadhatjuk.

Papp Norbert alelnök
Forrás: Erdélyi József

Bajnoki szereplők 

A Gyöngy TSC 2024-es játékoskerete: Nagy Attila, Somogyi Ábel, Rédecsi Gábor, Kamarás Gergely, Kovács Zoltán, Tóth Márton, Szekrényes Zsolt, Szabolcsi Péter, Bernáth Zsolt, dr. Hideghy-Molnár Dániel, Asztalos Máté, Ludányi Zoltán, Bezzegh Zoltán, Papp Norbert

A tavaly elindult és nagy sikernek örvendő utánpótlás-nevelésről edzőként Tóth Dénes adott tájékoztatást.

– Jelenleg 60 fős utánpótlással dolgozunk, és nagy örömünkre a munka, az edzések folyamatosak, hiszen időjárástól függetlenül zajlanak az edzések – közölte a szakember. 

– A szabadtéri pályák mellett a hideg idő beálltával a Felsővárosi Általános Iskolában talált otthonra az utánpótlás-nevelés. A nyári szünetben tábort szerveztünk a gyerekeknek. Nem titkolt szándékunk, hogy a gyerekeket versenyekre is felkészítsük, hogy tovább öregbítsék a gyöngyösi tenisz hírnevét. Reméljük, hogy az utánpótlásban résztvevő fiatalok méltó utódai lesznek az elődöknek és korosztályukban az élmezőnyhöz tartoznak majd. Bízunk benne, hogy a tenisz egyre népszerűbb lesz, és egyre több gyermek tanul meg teniszezni.

Tóth Dénes edző
Forrás: Erdélyi József

A Gyöngy TSC csapata 2024-ben a hazai másod-, és harmadosztályú csapatbajnoki mérkőzéseit májusban szombatonként és vasárnaponként rendezi  a Batthyány téri teniszpályán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában