Megemlékezés

2022.10.13. 18:52

A doni hősök emléke előtt tisztelegtek a gyalogezred Dobó téri emléktáblájánál

A Történelmi Vitézi Rend, a Hun Fokos Szövetség és a Szent György Lovagrend hősökre emlékező ünnepségén a szervezők képviseletében Juhász Szabolcs mondott beszédet csütörtökön délután az egri Dobó téren.

S. S.

Illusztráció

Forrás: Beküldött

A megemlékezés résztvevői a Magyar Királyi Dobó István 14. Honvéd Gyalogezred Dobó téri emléktáblájánál előbb elénekelték a Himnuszt, majd meghallgatták az ünnepi szónokot.

Juhász Szabolcs beszédében a hazáért való feltétlen és gondolkodás nélküli áldozatkészség fontosságáról beszélt. Mint fogalmazott, a ma emberéből kiveszni látszik a hősiesség, egyfajta deheroizálás folyamatának lehetünk tanúi. Fájlalta azt, hogy már megemlékezni is elfelejtünk lassan a hősökről, mely gondolatával az ünnepségen résztvevők szolid létszámára utalt.

A szónok megemlékező szavait követően az emléktáblánál virágot helyeztek el a Történelmi Vitézi Rend, a Mi Hazánk Mozgalom és a Hun Fokos Szövetség jelen lévő képviselői. Az ünnepséget a Szózat eléneklésével zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában