Birkózás

2023.11.15. 16:52

Egri Városi Sportiskola: díjazták a kiválóságokat

Négy érmet szereztek a hazai közönség előtt is bemutatkozott Egri Városi Sportiskola elsőéves birkózói a Diák II.-es korosztályú kötöttfogású viadalon.

Tóth Balázs

A szőnyegcsatákon 86 versenyző vett részt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 32 kilósok között Juhász Bendegúz, a 35 kilós súlycsoportban Jankó Milán, 38 kilóban Paulovics Kolos, 46 kilogrammban pedig Szabó Liliána zárt bronzérmesként. Madarasi Gábor edző szerint a 11 éveseknek az volt a cél, hogy szokják a versenyt, végrehajtsák az edzésen gyakoroltakat és jól birkózzanak. A viadalon a vártnál kevesebben, 86-an indultak, köztük kilenc egri. Idén jó évet zártak szerinte az Egri VSI tagjai, és hátra van még az U15-ös kötöttfogású csb, ahol érmet szeretnének nyerni.

Az eseményen az EVSI díjazta az idén kiemelkedő eredményt elért birkózóit, Osváth-Nagy Noémit (U20-es Európa-bajnokság bronzérmese), Kovács Keve Vazult (serdülő Eb-bronz) és Vitai Vendel Rolandot (ifjúsági Eb-5. helyezett), illetve edzőiket, Gyöngy Attilát, Madarasi Gábort, Szucsik Tamást és Lakatos Andrást.

Az EVSI igazgatója, Kovács Géza szerint fontos, hogy az elvégzett munkát elismerjék, ösztönözzék a díjazottakat a minél jobb eredményre. Kifejtette: felújították a birkózótermet, így a szülők szívesen vihetik gyermekeiket edzésre. Osváth-Nagy Noémi elmondta, nagyon nehéz éven van túl, vállműtét után tért vissza a nemzetközi mezőnybe, érmet szerzett az Európa-bajnokságon. Most kezdik az alapozást, januárban Zágrábban indul rankingversenyen, kíváncsi, hol tart a felnőttmezőnyben.

Versenyzőként Osváth-Nagy Noémi, Kovács Keve Vazul és Vitai Vendel Roland vehetett át elismerést
Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Vitai Vendel közepesnek érezte idei évét, fizikálisan és szellemileg sokat fejlődött, a lenti támadása is javult, jövőre mindenben lépne előre. Keményen készül, hogy versenyben legyen a címeres mezért, és jobb legyen az előző évi önmagánál. Kovács Keve jóként értékelte az idei évet, örül az Európa-bajnoki bronzérmének. Idén még a csapatbajnokságra készül, szeretne jól birkózni, s megszerezni az első helyet. Ha mindenki kihozza magából a legjobbat, szerinte meg tudják nyerni a bajnokságot.

Kovács Géza és  Lakatos András 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója, Bácsi Péter szombaton még nem tudta, hogy a magyar versenyzőnek is megítélik a világbajnoki aranyat, de így már maximálisan elégedettek az évvel. Az utánpótlás is jól teljesít, a legjobb tíz nemzet közé tartoznak a magyarok, dacára a viszonylag kevés, 3000 versenyzőnek. Ezt a szintet tartani szeretnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában