vélemény

2017.12.06. 16:00

Jót tenni jó

A rászorulók nem csak kampány­szerűen rászorulók.

Süli Kinga

Az ünnepek közeledtével lépten-nyomon jótékonysági akciók felhívásába botlom. Ilyenkor az ajándékvásárlás után talán ez a második legnépszerűbb téma, még az is adakozik, aki egyébként év közben bizony a fogához veri a garast. A közösségi média üzenőfalai megtelnek a feleslegessé vált, elajándékozandó holmikról szóló posztokkal, tucatjával érkeznek a kórházakba a gyermekjátékok, szinte minden településen szerveznek jótékonysági gyűjtést.

Mindez nagyon nemes és szép gesztus, nem vitatom, hogy a jóindulat vezérli ezeket. A problémám mindössze annyi, hogy ez a hozzáállás miért nem természetes egész esztendőben?! Vannak, akik az év 365 napján éheznek és fáznak, az emberek állandó jóindulatára szorulnak. Éppen ezért állandóvá kéne, hogy váljon az egymásról való gondoskodás, az odafigyelés. Azt gondolom, aki karácsony előtt megteheti, hogy pár ezer forint értékben ételt adományozzon a rászorulóknak, vagy, hogy odaadja a megunt, de mások által még használható dolgait, az az év bármely szakában megteheti. El kéne vonatkoztatni végre a kampányszerű adakozástól, mert a rászorulók nem csak kampányszerűen rászorulók.

Jót tenni jó, és nem csak egy hónapig az évben, hanem akármikor. Az adventi időszakban átjár minket az ünnep melege, de tegyünk róla, hogy ez ne csak néhány hétig tartson. Lassan eljön az újévi fogadalmak ideje, érdemes lesz talán a rendszeres jótékonykodást is felvenni a listára.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában