Hírek

2004.11.18. 05:42

Székház épül a mobil posták korában

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="280"] 100 millió forintba kerül az új székház megépítése
[/caption]Miközben a fenntartási nehézségek miatt egyre több településen megszűnik a posta, addig Albertirsán székház épül. A kisváros polgármestere szerint ez öt év kemény küzdelem eredménye. Fazekas László azt mondja, a régi postán az utóbbi években lehetetlen körülmények uralkodtak. A hivatal már 15 éve is szűknek bizonyult, majd egyre jobban lerobbant az épület. A polgármester megmutatta a régi, ma már szinte omladozó épületet. Egyik végében csemegebolt, a másikban a posta van. Úgy tűnik, már nem lehet megmenteni a lerobbant ingatlant. Valószínűleg elbontják majd, és parkolót alakítanak ki a helyén. A polgármester még bízik abban, hogy ki lehet alakítani az épületben a rég vágyott okmányirodát, de erre nem sok esélyt lát.
Az új posta a kisváros futballpályája mellett épül. Akkora telekre volt szükség, hogy a játéktér széléből kénytelenek voltak levágni egy darabot, de Fazekas szerint az így is megfelel a szabványnak. A székház felépítése körülbelül százmillió forintba kerül, amit teljes egészében a Magyar Posta fedez. Az épület várhatóan 2005. április 15-én készül el.  n Farkas Melinda

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!