Hírek

2004.12.20. 00:00

Botrányos a buszközlekedés Soroksáron

V. Z.

Tíz éve hadakozik Soroksár a fővárossal a helyi közlekedés miatt. A buszok rendszertelenül járnak, este tizenegy óra után autó nélkül nem lehet hazajutni a belvárosból, mert nincs éjszakai járat. Újabban a rossz műszaki állapotban lévő buszok borzolják az emberek idegeit. Itt járnak a BKV legrégebbi járművei, és ezek gyakran meghibásodnak.

A buszok 15-20 percenként járnak, így ha egy kimarad, sokat kell várni a következőre. Soroksár annyira nincs messze a belvárostól, a fővárosi önkormányzatnál mégis túl távolinak tarthatják a XXIII. kerületet. Valószínűleg ezért nem mozgatták fülük botját, legalábbis eddig, a soroksári önkormányzat panaszaira.

A képviselőtestület legutóbbi ülésén elhangzott, hogy a főváros egy hónapja nem válaszol egy, a támában írt panaszos levelükre. Demszky Gábor hivatalában nem tudnak a levélről. – Fél éve nem kaptunk ilyen levelet Soroksártól – mondta a városháza tömegközlekedési alosztályának vezetője. Lengyel Vilmos nem tudott érdemben választ adni a Reggel kérdéseire. Pontos adatokra lenne szüksége arról, hogy hol, mikor, milyen busz robbant le. – Nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy Soroksáron baj van – közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!