Hírek

2004.12.09. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Emlékülés
A Bocskai-szabadságharc 400. évfordulója alkalmából emlékülést rendeztek a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Tóth Ágoston-termében. (vs)

II. kerület Találkozó A kerület nemrég megnyílt ügyfélszolgálati központjában találkozott Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter Horváth Csaba polgármesterrel. A miniszter megismerkedett az egyszerűsített ügyintézés rendjével. (vs)

III. kerület Tiltakozás A Palló köz egyik lakóépületén mobiltelefon-állomás létesülne. A lakókat ezzel kapcsolatban megbeszélésre várják holnap délután fél hattól a Fodros utcai iskola éttermébe. (nvzs)

IV. kerület Útépítés
Új forgalmi csomópont épül az Árpád utca és a Geduly utca kereszteződésénél. Erre a nemrégiben megnyílt út menti bevásárló-központ miatt van szükség. A munkálatok miatt december végéig tilos a balra kanyarodás a csomópontban. (fm)

V. kerület Eszmecsere
Kétnapos konferenciát rendez a fővárosi szerb önkormányzat „A kisebbségi sajtó és média helyzete Magyarországon és Délkelet-Európában” címmel december 10-12. között. Az egyes témakörökben a bevezető előadásokat vita követi. (pg)

VI. kerület Karácsonyi támogatás
Egyszeri, tízezer forintos támogatást kapnak az ünnepek előtt a nehéz helyzetben lévő terézvárosiak. Jelenleg 1200 családnak utalták már ki az összeget. Az önkormányzat 13 millió forintot szánt e célra. (rv)

VII. kerület Biztonság
Budapest belső kerületeinek biztonságáról tartanak tanácskozást december 9-én 10 órától az Almássy Téri Szabadidőközpontban. Az eseményen felszólal Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány, és jelen lesz Lamperth Mónika belügyminiszter. (kg)

VIII. kerület Kapitányi beszámoló
Perlaki Attila, a kerületi rendőrkapitányság vezetője beszámolót tartott a józsefvárosi képviselő-testületnek. Ugyanannyi bűncselekmény történt idén, mint a korábbi években, a felderítések száma azonban jelentősen nőtt. (fm)

IX. kerület Énekkar
A Ferencvárosi Herz Férfikar tagjai tegnap délután közös éneklésre gyűltek össze a Ferencvárosi Művelődési Központban. (ka)

X. kerület Kőbánya kapuja
Hivatalosan december 20-án mutatja be Andó Sándor polgármester a Mázsa tér újjáépítésének részletes terveit. (ia)

XII. kerület Útfelújítások
Öt útszakaszt állítottak helyre az elmúlt hetekben: a Zsámbéki utcában, a Mártonhegyi úton, a Roskovics utcában, a Galántai utcában, valamint a Határőr úton. Az önkormányzat jövőre is folytatja programját, amelyre külön pénzösszeget biztosít költségvetésében. (scs)

XIII. kerület Sétálóutca
Az elmúlt hetekben fejeződött be a Frangepán köz gyalogosutcává alakítása. Az előkészítés csaknem három évet vett igénybe. Az utcát díszburkolattal fedték le, lakó-pihenő övezetté nyilvánították, így korlátozták az autóforgalmat. (fm)

XIV. kerület Meghívó
Közmeghallgatást tart a képviselő-testület ma délután fél hattól a házasságkötő teremben. A résztvevők a helyszínen közérdekű javaslatokat tehetnek az önkormányzat vezetőinek. (nvzs)

XV. kerület Látogatóban
A kerület horvát önkormányzatának képviselői a mosonmagyaróvári kisebbségi önkormányzat meghívására ellátogattak a nyugat-magyarországi városba. Az adventi találkozón a környező horvát lakta falvak vezetői és kulturális egyesületei is részt vettek. (vs)

XVI. kerület Hozzáláttak
Dolgoznak a kerület esélyegyenlőségi tervén. A program két évre szól, s várhatóan januárban készül el. (lma)

XVII. kerület Kerti hulladék
November 30. után nem lehet avart, lehullott lombot égetni. A kerti hulladék elszállításához több helyen is vásárolható olcsón 60 és 100 literes űrtartalmú lombzsák. A kerületiek például a szelektív hulladékgyűjtő udvarban, köztük a XVII., Gyökér köz 4. szám alatt juthatnak hozzá. (vs)

XVIII. kerület Biztonság
Fogadóórát tart a polgárőrcsoport ma este a Pestszentimrei Közösségi Ház klubtermében.
A résztvevők a közbiztonságról beszélgetnek. (nvzs)

XIX. kerület Döntés Testületi ülést tartanak ma délelőtt a városháza dísztermében. A napirenden szerepel a kispesti televízió átszervezése és a metróvégállomással kapcsolatos beruházás. (nvzs)

XX. kerület Évbúcsúztató
2005. január 1-jén éjjel fél egykor hagyományos tűzijátékkal köszöntik Pesterzsébeten az új esztendőt – jelentette be Szabados Ákos polgármester. (vs)

XXI. kerület Évforduló
A Völgy utca 8. szám alatt található volt Csepel Művek Ságvári Endre Óvodája fennállásának 100. évfordulóját ünnepli. Keresik a volt ovisokat, dolgozókat, mindazokat, akik információval, fényképpel segíteni tudják az óvoda történetének összeállítását. (vs)

XXII. kerület Kézműves foglalkozás
Gyertya-, ajándék- és képeslapkészítésre várják a gyerekeket ma délután a budafoki könyvtárban. (nvzs)

XXIII. kerület Egyezség
Lezárulhat a vita Soroksár és Pesterzsébet között a képzőművészeti alkotásokról. Várhatóan peren kívül kerülnek vissza a soroksári témájú művek a kerülethez. (vz)

Pontosítás
Tegnapi számunkban a győztes rovatunkban Böjte Csaba nevét helytelenül írtuk. Ezúton kérünk tőle és olvasóinktól elnézést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!