Hírek

2005.03.01. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Balatonszőlős SZÉLES SÁV
A község még tavaly nyert másfél millió forintot az e-Magyarország pont pályázaton. Korai volt a helybeliek öröme, mert a Matáv nem építette ki a szélessávú internetezés feltételeit. A napokban azonban mégis megkezdődött a vonalak kiépítése. (szpa)

Jánossomorja ADÓ
A tavalyi iparűzésiadó-bevétel elmaradt a tervezettől, 208 millió forint folyt be. Az önkormányzat pályázatot írt ki a körzeti óvoda és általános iskola intézményvezetői álláshelyeire. (szpa)

Tatabánya KÖLTSÉGVETÉS
Csaknem ötórás vita és egyeztetés után a megyeszékhely képviselő-testülete elfogadta a város költségvetését. Az idén Tatabányán 17,6 milliárd forintból gazdálkodik az önkormányzat. 2,2 milliárd forint hitel felvételéről is döntöttek a képviselők. Ezt az összeget különböző fejlesztésekre fordítják. (szpa)

Nyíregyháza ÁRADÁS
Egymásnak ellentmondó híreket kapnak az árvízi helyzetről a Tisza mentén élők. Egyes hírek szerint a folyón nem várható jelentősebb árhullám. A teherautók folyamatosan hordják a homokot és köveket a gátakhoz. (szpa)

Vezseny OKTATÁS
Ahol nem elég magas az iskolai osztálylétszám, ott kevesebb fejkvótát lehet lehívni. Ez súlyosan érinti a kistelepüléseket. Vezseny polgármestere, Hatvani Lajos szerint ez nem egyéb, mint megkülönböztetés, a már tapasztalható kistelepülés-ellenes politika folytatása. (szpa)
 
Békéscsaba SZERZŐDÉS
Kizárólag tanulószerződéssel foglalkoztathatók a diákok a kötelező szakmai gyakorlaton a gazdálkodószerveknél. Munkaruha, felelősségbiztosítás, étkezési és utazási hozzájárulás illeti meg a diákot. (bj)

Székesfehérvár BIZTONSÁG
Pénteken délelőtt vehette át a székesfehérvári Interfruct Cash & Carry a biztonságos bevásáróközpont címmel járó oklevelet, valamint réztáblát. A Fejér Megyei Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság tavaly júniustól hirdette meg a Biztonságos bevásárlóközpont pályázatot. (szpa)

Paks ELLENŐRZÉS
Pozitív értékeléssel zárta egyhetes utóvizsgálatát a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Pakson. A bizottság azt vizsgálta, lett-e foganatja a 2001-es és a 2003-as üzemzavart követő ellenőrzések észrevételeinek.
A paksi atomerőműben végrehajtott intézkedések jelentős fejlődést hoztak. (szpa)
 
Balassagyarmat ÓVODA
Nem zárnak be óvodát Balassagyarmaton. A városatyák intézkedési tervet fogadtak el. Ez az intézményrendszer racionalizálását célozza meg. A város huszonkét intézményt tart el. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!