Hírek

2005.07.19. 00:00

A teniszbajnok Nagy Ő navigál Szalay Balázsnak

Nagyot ugrik a magasugróbajnok szülők teniszezőként világszerte ismertté vált fia. Noszály „Nagy Ő” Sándor (33) az autósportban kívánja kipróbálni magát.

Á. S.

A hét végén rendezendő spanyolországi terepraliversenyen, a Baja Aragónon ő lesz Szalay Balázs navigátora. Éppen egy évtizede, hogy az ATP-ranglistán Noszály eljutott a Top–100 mezőnyébe, világraszóló Davis-kupa-szenzáció részese lehetett a 26-szoros bajnok Ausztrália budapesti legyőzésekor, s begyűjtött néhány igazán nagy skalpot, például az olimpiai ezüstérmes Jordi Arrese vagy a másik spanyol klasszis, Sergi Bruguera két vállra fektetésekor. Az autósportban most szintén ibériai sikerekre vágyik... Mint a „dakaros” Szalay Balázs elmondta, a  teniszezőből lett  tévésztár és sztármodell régóta „kerülgeti” az autósportot, s évek óta „nyúzza” őt, hogy vigye magával egy versenyre. Nos, a zöld Opel Fronterában most Noszály foglal helyet a navigátorülésben. 

„Nem tervezünk előre. Ő is kíváncsi, meg én is, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Azért választottuk ezt a viadalt az első közös szereplésünkre, mert ez a navigáció szempontjából egyszerűbb, mint a sivatagi versenyek. A cél, hogy bekerüljünk a legjobb tízbe és teszteljük az autót” – jelezte a kocsi pilótája. A Szalay Dakar Team frontembere elmondta azt is, hogy a sprintversenyek bizonyos szempontból nehezebbek a maratoni viadaloknál. Itt egy apró hiba is végzetes lehet, míg a sivatagban kétórányi szerelés ellenére sem esik ki az ember, maximum egy kicsit hátrébb kerül a ranglistán. A csapat számára azért is fontos az ibériai ralin való indulás, hogy a lehető legtöbb versenykilométert megtegye a januári Dakar-rali előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!