Hírek

2005.07.09. 07:19

Nagy bajban a támogatóit vesztett soproni klub

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="113"] Bárányos Angliába távozott
[/caption]Azok után, hogy a közelmúltban a fő-, azaz a névadó szponzor, a Matáv utódja, a T-Com bejelentette, hogy eláll a Magyar Kupa-győztes Matáv-Sopron – újabb nevén az FC Sopron – támogatásától, pénteken délelőtt a város labdarúgóklubjának másik fő befektetője, Antók Zoltán is bejelentette: felfüggeszti az egyesület pénzügyi támogatását.
A fejleményekkel kapcsolatban Kránitz László országgyűlési képviselő a tulajdonos önkormányzat képviseletében elmondta, hogy mindenképpen igyekeznek megteremteni a feltételeket az NB I-ben és az UEFA-kupában is induló együttes működéséhez. Továbbá kifejtette: nem akarnak felelőtlenül ígérgetni, hanem olyan szerződési ajánlatokat adnak a játékosoknak és az edzőknek, amelyek teljesítésére megvan a fedezet.
Kilépéséről Antók Zoltán még csütörtökön késő este, a tulajdonosi taggyűlésen tájékoztatta a vezetőséget. Pénteken délután Göbl Gábor, a klub ügyvezetője elmondta: a történtek után igen nehéz helyzetbe kerültek, szerinte a 2005–2006-os évadra nagyjából az előző szezonbeli költségvetés 40 százalékával, azaz mintegy 140–150 millió forinttal kalkulálhatnak. A soproni klub nehéz gazdasági helyzetét jelzi, hogy az előző idény sikercsapatából már négy meghatározó játékos, Bárányos Zsolt, Tóth Mihály, Pintér Zoltán és Balaskó Iván is távozott.
A klub honlapja szerint a tulajdonosok közölték a változások tényét a csapattal. Pénteken mindenki megkapta új szerződéstervezetének sarokpontjait, amelynek elfogadásáról legkésőbb szerda reggelig kell dönteniük a játékosoknak. Göbl Gábor ügyvezető igazgató szerint egyébként az FC Sopron jelenleg a legkevésbé eladósodott, a legutóbb „mindössze” 18 millió forintos hiánnyal záró labdarúgó- sportvállalkozás ma Magyarországon. Ez azt mondatta vele, hogy gazdasági okokon nem múlhat majd a csapat bennmaradása. Kránitz László megerősítette: Sopron város fontosnak tartja az NB I-es labdarúgóklubot – ezt húzza alá a 35 millió forintból folytatódó stadionrekonstrukció –, de ez csak tiszta viszonyok között lehetséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!