Hírek

2005.09.24. 00:00

Előítéletekkel sújtott fiatalok

Elsősorban a diszkriminációval és az előítéletekkel sújtott fiatalok csoportjaival foglalkozik az Európa Tanács ifjúsági minisztereinek konferenciája – mondta Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter tegnap délután Budapesten.

Farkas Károly

Az Európa Tanács negyvenhat országából 20 miniszter, valamint Terry Davis, a tanács főtitkára és Jan Figel, az Európai Unió ifjúsági ügyekkel is foglalkozó biztosa is részt vesz a rendezvényen. Göncz kiemelte: közösen keresik a választ olyan, fiatalokat sújtó problémákra, mint a munkanélküliség vagy az agresszió terjedése. Szó lesz a családon és az iskolán belüli erőszakról, valamint a média által bemutatott erőszakképről. Ezenkívül a rasszizmusból, idegengyűlöletből kiinduló bűncselekmények megelőzésére is keresik a megoldást. „A fiatalok egyszerre lehetnek áldozatai és elkövetői is az erőszakos cselekedeteknek” – hangsúlyozta Terry Davis. Kiemelte: ebben különösen fontos a médiumok szerepe. „Az Európa Tanács mindig kiállt a sajtószabadság mellett, nem lenne szerencsés, ha a kormányok ezt korlátoznák, ugyanakkor fontos az önkontroll” – hangsúlyozta Davis. Göncz Kinga miniszter szerint erre Magyarországon jó megoldást kínálhat a készülő sajtóetikai kódex.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!