Hírek

2007.09.23. 16:55

Fodor: nem a koalíció szakítópróbája az egészségbiztosítás átalakítása

B. B.

„Nem fog szétszakadni a koalíció az egészségügy, a több-biztosítós rendszer kialakítása körüli vitán” – jelentette ki Fodor Gábor szombaton Gyöngyösön. A környezetvédelmi miniszter szavaiból nehéz kihámozni, pontosan hol tartanak a szakmai viták, ugyanis csupán annyival indokolta a koalíciós pártok együttmaradását: „az SZDSZ számára elsődleges fontosságú az egészségügy rendbetétele és az MSZP is egy működő rendszer létrehozásában érdekelt”. Fodor Gábor szerint a lényeges kérdésben – lesz verseny az egészségügyben – is egyetértés van. A hétvégén egyébként folytatódtak az egészségbiztosítás átalakításáról zajló egyeztetések, és erre a hétre is átnyúlnak a tárgyalások.

A két párt egészségpolitikusai és vezetői rákapcsoltak: Fodor szerint azért, mert a koalíciós pártok is érzékelik, hogy a „huzavona” nem használ a koalíció megítélésének. Az sem mellékes motiváció, hogy Gyurcsány Ferenc szombaton bejelentette: október 15-ig benyújtják a parlamentnek a szükséges törvényjavaslatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!