Hírek

2007.09.05. 06:08

Ragályi Elemér alkotását is jelölik az Európai Filmdíjra

A Nincs kegyelem című, Ragályi Elemér által rendezett alkotás is versenyez az idei Európai Filmdíjra jelölt játékfilmek között.

BAMA

Az Európai Filmakadémia díjára 42 játékfilmet neveztek. Az alkotások közül az akadémia 1800 tagja választja ki a jelölteket. A listát november 3-án hozzák nyilvánosságra. Ragályi Elemér filmje Pusoma Dénes tragédiájáról szól, akit ártatlanul ítélték el gyilkosságért, és majdnem két és fél évet töltött börtönben, mire fény derült a valódi gyilkos személyére. A férfi szabadulása után kártérítési pert indított a magyar állam ellen. Életének kilátástalansága miatt perének végkifejletét már nem várta meg, öngyilkosságot követett el.

A csapda című szerb-német-magyar film is "ringbe száll". Főszereplője egy fiatal belgrádi házaspár, a  fiuk ritka szívbetegségben szenved, s csak akkor tudják kifizetni a külföldi operációt, ha az apa a pénzért cserében megöl valakit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!