Hírek

2007.09.18. 06:01

Világsztárok röptetik az angyalokat Koltai Lajos új filmjében

Koltai Lajos Vanessa Redgrave-et Londonban, egy szálloda halljában kérte fel az Este című filmjének egyik szerepére. Ezt maga a világhírű operatőr árulta el lapunknak tegnap, a film sajtóbemutatóján.

D. T.

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Világsztárok szerepelnek Koltai Lajos új filmjében
[/caption]A világhírű filmszínésznő épp előző nap nézte meg a Sorstalanságot, és emiatt vállalta a felkérést, annak ellenére, hogy szerinte nem igazán az ő karaktere az új szerep. A forgatókönyvet Michael Cunningham, az Órák szerzője írta, Susan Minot Evening (Este) című, 1998-as regénye alapján. A filmet szeptember 27-én mutatják be a magyar mozik.

A főszerepekre Koltainak nemcsak Vanessa Redgrave-et és Meryl Streepet sikerült megnyernie, hanem a világhírű sztárok lányait, Natascha Richardsont és Mamie Gummert is.
Amikor Szabó István filmjeiben oparatőrként dolgozott, addig ismételtek meg egy jelenetet, amíg azt nem mondta, hogy már látja az angyalokat a kameráján keresztül. Nem véletlenül mondta Koltai a New York-i díszbemutatón: „Ebben a filmben nagyon sok angyal van, csak annyit kérek önöktől, hagyják őket repülni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!