Hírek

2008.01.14. 10:37

Micsoda kezdés: spanyolok után németek

A lányok gyengére sikerült világbajnoki szereplése után most a férfiakban bízhatunk: január 17- én kezdődik Norvégiában a kézilabda Európa-bajnokság.

BAMA

Az a fránya Koksarov-találat! Bizony, még most is sokan emlékeznek rá, hiszen ezzel a góllal és a győzelemmel az oroszok jutottak a legjobb nyolc közé. A magyar válogatott végül kilencedik lett a tavalyi világbajnokságon. Alakulhatott volna szebben is. Látja, Önnek is Koksarov gólja jut az eszébe, pedig akár felemlíthetné a dánok elleni meccset is, amikor az utolsó percekben fordítottunk és nyertünk. - jegyzi meg a válogatott, Farkas József. Hiába, ilyenek a szurkolók. A most következő Eb-n a szövetség célkitűzése az első hatba kerülés, de legalább az olimpiai selejtezőt érő, még pontosan nem számszerűsíthető helyezés elérése. Bár csak Eb-ről van szó, ez ugyanolyan nehéz feladat, mint a tavalyi világbajnokságon. Van nyolc-tíz jó csapat, közülük hat együttes pedig a végső győzelemre is esélyes – mondta Skaliczki László szövetségi kapit ány.

Csoportunkban a spanyolok és a németek rendkívül erősek, utóbbiak ugyebár a világbajnokok, hasonló kategóriába tartoznak a mi águnkon szereplő franciák, és meglepetést okozhatnak a svédek is. A másik ágon pedig ott vannak a horvátok, a dánok, s a hazai pályán szereplő norvégokról is csak jó híreket hallani. Aztán még nem beszéltünk az oroszokról, valamint a rettentő dinamikusan fejlődő lengyelekről sem. Németországban már-már személyi kultuszt teremtett a világbajnoki diadal, Heiner Brand szövets égi kapitány bajsza már reklámokban is szerepel, nemsokára a német hölgyek, Gudrunok, Heidik, Brunhildék is bajszot növesztenek. Nálunk két bajszos edző már van. A németeknél óriási visszhangja volt a vb-győzelemnek, de erről a bajszos dologról nem hallottam – árulta el Skaliczki Lászl ó, aki borotvát ezúttal sem vitt magával a világversenyre. „Nem fogok borotválkozni, vagyis a nagy tornákon megszokott dizájn marad. Ez a világverseny jó lehet őség arra, hogy a sok tehetséges fiatal megmutassa, mit tud, s ebből akár egy jó eredmény is kisülhet. Mindenesetre nagyon bízom benne, hogy örömet szerzünk majd a nekünk szorítóknak!”

A C-csoportban Magyarország mellett Spanyolország, Németország és Fehéroroszország szerepel az első három továbbjut a következő körbe. A magyar válogatott január 17-én a spanyolok ellen kezd, majd 19-én a németekkel játszik.

Ezek is érdekelhetik