Hírek

2008.04.25. 15:58

A Kapcsolat portálra költözik a Gyurcsány-blog

Május elsejétől a Kapcsolat portálon lesz elérhető Gyurcsány Ferenc miniszterelnök internetes naplója – közölte az MTI-vel pénteken Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba), amelynek honlapján a blog jelenleg elérhető.

BAMA

Az Amőba úgy döntött, hogy internetes megjelenése integrálódik a Kapcsolat közösségi portálba - olvasható a közleményben. Hozzátették: a kormányfő blogja, a korábbi bejegyzésekkel együtt, itt lesz elérhető. Mint írták, azért költözik el az internetes napló, "mert a baloldal vezető személyiségének blogja szervesen illeszkedik a különböző baloldali értékrendet valló csoportok és közösségek egységébe". Gyurcsány Ferenc a 2006-os választások előtt indította el blogját az Amőba honlapján, ahová csaknem minden nap ír naplóbejegyzéseket. A bejegyzések egy részében politikai álláspontját fejti ki, de gyakran ír családjáról, olvasmányairól és főzőtudományáról is.

A 2007 végén létrejött Kapcsolat portál tulajdonosa az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány. Alapító kiadó Baja Ferenc, az alapítvány kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Az Amőbát Gyurcsány Ferenc 2005 februárjában Lendvai Ildikóval,  az MSZP frakcióvezetőjével és Hiller Istvánnal, az MSZP akkori  elnökével hozta létre. Gyurcsány Ferenc akkor az Amőbát olyan fiatal baloldaliak közéleti társasjátékaként jellemezte, akiknek a többsége korábban nem vett részt a politikában. Február elején távozott posztjáról Horváth Lóránt, az Amőba kuratóriumi elnöke; távozását azzal indokolta, hogy nem kapott  segítséget az alapítvány pénzügyeinek rendezéséhez, illetve hogy hosszú ideje érezhető volt a szocialista párt és a miniszterelnök elfordulása az Amőba-mozgalomtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!