Hírek

2008.04.18. 14:50

A pilisszentkeresztieknek nem kell Slota pénze

A pilisszentkereszti Szlovák Kisebbségi Önkormányzat nem kért semmiféle anyagi támogatást a falu Szlovák Házában lévő iroda ügyében kialakult konfliktus megoldására

MTI

A pilisszentkereszti Szlovák Kisebbségi Önkormányzat nem kért semmiféle anyagi támogatást a falu Szlovák Házában lévő iroda ügyében kialakult konfliktus megoldására - közölte a kisebbségi önkormányzat elnöke pénteken az MTI-vel.

Demjén Tamásné a szlovák médiában megjelent hírre reagált, amely szerint a Ján Slota vezette ultranacionalista Szlovák Nemzeti Párt kezdeményezésére Szlovákiában 746 ezer korona értékű önkéntes adomány gyűlt össze, ám ezt - a híradás szerint - Slotától a pilisszentkeresztiek nem fogadnák el. A valóságban az általa tett nyilatkozat - mondta az elnök - arra vonatkozott, hogy a pilisszentkereszti szlovákok politikai pártoktól nem vennének igénybe anyagi támogatást. Ezzel ugyanis egy politikai játszma részesévé válnának, amit mindenképpen szeretnének elkerülni - tette hozzá. Az irodakérdés olyan helyi ügy, amelyet a falu vezetői - remélhetően - a maga hatáskörében meg tudnak oldani, úgy, hogy az mindenki számára megnyugtató legyen - mutatott rá az elnök.

Emlékeztetett: a Szlovákiai Határon túl Élő Szlovákok Hivatalától már korábban pályázati úton kapott támogatást a pilisszentkereszti szlovák közösség. Amennyiben szükség lenne az irodakérdésben valamilyen anyagi segítségre, úgy ezt az állami támogatást fogadnák szívesen a pilisszentkeresztiek - hívta fel rá a figyelmet Demjén Tamásné.

A pilisszentkereszti önkormányzat korábbi döntése értelmében a Szlovák Házból a szlovák kisebbségi önkormányzat irodájának egy másik épületbe kellene költöznie. A képviselő-testület április elsején azután úgy határozott, hogy egyelőre nem kell kiköltöznie a Szlovák Házból a szlovák kisebbségi önkormányzat irodájának, április 30-ig megoldást találnak az intézmény elhelyezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!