Hírek

2008.04.23. 06:07

Filmparodia a fiatal Hitlerről magyar szerző darabja alapján

A Chaplin által a Diktátor című világsikerű antifasiszta mozival elkezdett, s a 2006-ban Oscarra is jelölt A bukás című művel feldolgozott téma tovább folytatódik: újabb film készül Adolf Hitlerről.

BAMA

Igaz, az American Idol produkciót is tető alá hozó készítők mostani verziója inkább a sétapálcás nevettető, Chaplin alkotásához áll közel, mivel ez is fekete komédia. Az Adolf Hitler korai éveit bemutató film az Angliában élt - idén elhunyt - magyar szerző, Tábori György (George Tabori) színházi műve alapján készül. A Mein Kampf című darab egy bécsi szállodában játszódik az első világháború idején, s a festőnövendék leendő Führer groteszkségét mutatja be. A sztoriban keveredik a valóság és a fikció. Jó példa erre az a jelenet, amikor egy idős zsidó barátkozik Hitlerrel, aki tőle veszi át a hírhedt haj és bajusz viseletét is.

A színházi parodiát 1987-ben mutatták be Bécsben. Több országban is színre vitték, mindenhol nagy sikerrel. Az Urs Odermatt rendezte filmet jövőre Németországban szeretnék bemutatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!