Hírek

2008.04.20. 15:00

MDF: a pedagógusok már júliusban kapják meg a vizsgapénzüket

Az MDF felszólítja Hiller István oktatási minisztert, intézkedjen, hogy a pedagógusok már június végén megkaphassák az érettségik, szakmai vizsgák után járó vizsgáztatási díjukat - közölte a párt alelnöke vasárnap az MTI-vel.

BAMA

"Az MDF haladéktalan intézkedést, a források teljes körű biztosítását várja el az oktatási tárcától annak érdekében, hogy az érettségiztetést végző tanárok időben és teljes összegben megkapják az elvégzett munkáért járó bérüket" - olvasható Almássy Kornél, az MDF alelnökének közleményében.

Mint írja, a jelenleg hatályban lévő miniszteri rendelet alapján ugyanis "csak legjobb esetben" is karácsonyra kaphatják meg a  díjakat az érintett pedagógusok.A március végén kiadott miniszteri rendelet szerint a májusi  vizsgákig csak a támogatás első részlete - hatezer forint  tanáronként - érkezik meg az iskolákhoz. A támogatás második részletének kifizetéséről a miniszter rendeletben dönt 2008. december 10-ig. "Ez esetben tehát talán karácsonyra juthatnak jogos fizetésükhöz az érettségiztetést végző pedagógusok.

Ráadásul fennáll annak a veszélye is, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium nem biztosítja a teljes vizsgáztatási összeget, hiszen a 2007-es évben a központi költségvetési keret több mint 60 százalékát költötték el az oktatási hivatal által szervezett emelt szintű érettségikre, de a nagyságrendekkel nagyobb létszámú középszintű vizsgák lebonyolítására, a vizsgáztatási díjak kifizetésére már nem jutott elég forrás". A politikus emlékeztetett arra, hogy pártja már az előző tanévben is felemelte szavát a tanév végi vizsgáztatás finanszírozásának anomáliáival kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!