Hírek

2008.06.11. 14:18

Borúlátóak a görög lapok

Borúlátó görög lapvélemények láttak napvilágot szerdán, miután a címvédő válogatott első meccsén 2-0-ra kikapott a svédektől a labdarúgó Európa-bajnokságon.

MTI

A Goalnews című szaklap aggódó görögökről, nagy csalódottságról, de jogos vereségről írt. A szerző szerint ideges hangulat uralkodott az öltözőben a találkozó után, a játékosok egymással veszekedtek a kudarc miatt. "A védekezésre ismeretesen nagy hangsúlyt fektető Otto Rehhagel szövetségi kapitány önmagát is alulmúlta: a csapat alig jutott el a félpályáig" - emeli ki a lap.

A Score úgy összegez, hogy a hellének súlyosan megsebesültek ugyan, de még nem haltak meg.

A Sportday ugyancsak a védekező taktika kudarcáról ír: "immár mindenki ismeri az apró titkainkat. A svédek nem sétáltak bele a csapdába, hanem ránk vártak. Talán változtatnunk kellene a hadrenden - de képesek vagyunk-e rá?"

Az Exedra szerint a görög harcosok fáradtnak tűntek, a gárda összteljesítményét pedig egy klasszissal rosszabbnak ítélte meg,  mint 2004-ben. 

A Gata úgy véli, a válogatott egyértelműen döntetlenre próbált játszani, ez eredményezte a masszív védekezést  és a csúnya futballt.

A To Vima és az Elefterotipia ezen túlmenően egyetértett abban, hogy a Rehhagel-csapat azt kapta, amit  megérdemelt.

Az Elefterosz Tiposz keserű szájízt és félénk játékosokat emleget, kiemelve, hogy három belső védővel nincs mit kezdeni a  svédek ellen.

Ezek is érdekelhetik