Hírek

2008.06.09. 12:53

Nem került szóba a frakcióvezető-váltás az SZDSZ frakcióülésén

Nem került szóba a frakcióvezető-váltás az SZDSZ hétfői, budapesti frakcióülésén - mondták szabad demokrata politikusok az esemény után az egybegyűlt újságírók kérdésére válaszolva.

MTI

Fodor Gábor a párt szombaton megválasztott új elnöke, aki a kérdésre szintén nemmel válaszolt, azt mondta: megtartotta első ülését az ügyvivői testület, amelyen áttekintették az előttük álló  feladatokat, beszéltek az átadás-átvételről és ő megköszönte az  előző elnök, Kóka János munkáját. Hangsúlyozta: nincs megosztottság a frakción belül.

A volt elnök, Kóka János arra a kérdésre, hogy továbbra is frakcióvezető marad-e annyit mondott, hogy a frakció és az ügyvivői  testület ülésén is az együttműködésről volt szó, és ő  gazdaságpolitikai programjához kért továbbra is támogatást. "A  frakcióban erős a támogatottságom, innen tudom leginkább segíteni az  új pártvezetést" - tette hozzá.

Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes azt mondta, hogy még nem  indult meg a frakciótisztségekre vonatkozó választási eljárás, és  azt sem tudják, hogy ha lesz ilyen, mikor lesz. Leszögezte, hogy ő tiszteletben fogja tartani a frakció döntését. Kérdésre válaszolva közölte: nem ajánlották fel a lemondásukat.

A több-biztosítós egészségügyi rendszer elutasítására vonatkozó népszavazási kezdeményezésről azt mondta, hogy az SZDSZ frakció megszavazza a referendum kiírását. Az SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése szombaton választotta elnökké Fodor Gábort. A párt volt elnöke, Kóka János a szabad demokraták parlamenti frakciójának vezetője.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik