Kék hírek, bulvár

2009.08.22. 16:57

Cigányok elleni támadások: Tarnabod kilóg a sorból

Annak kapcsán, hogy a roma gyilkosságok gyanúsítottjait elfogták Debrecenben, a tudósítások rendre felsorolják a cigányokat ért támadások között a tarnabodi esetet. Pedig annak feltételezett elkövetőit már korábban őrizetbe vették, majd letartóztatták.

HEOL

A tarnabodi, még tavaly szeptember 29-én hajnalban történt támadásban Molotov koktélokat dobtak és lövéseket adtak le családi házakra. Az épületekre több lövést leadtak, valamint azokra több molotov-koktélt dobtak. A cselekmény következtében személyi sérülés nem történt. Egy épületben keletkezett kisebb tűz. A Tarna utcában négy házat ért támadás. Ez a terület a község széle, az utca végén áll a Tarna-híd, s onnantól külterület következik.

Az esetet követően a Hevesi Rendőr-főkapitányság (HRFK) bevetési alosztálya elfogott gyanúsítottként egy fiatalkorút és egy fiatal felnőtt férfit. Harmadikként a munkahelyéről vittek el egy szintén húszon aluli fiút. Mindhárman helybeliek.

Mindhármukat bűnügyi őrizetbe vették, tanúként kihallgatták, majd a bíróság szökésüktől, elrejtőzésüktől tartva előzetes letartóztatásba helyezte őket. Múlt év novemberében a HRFK akkori bűnügyi igazgatójától megtudtuk, hogy a büntetőeljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át a megyétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!