Kék hírek, bulvár

2009.12.13. 15:10

Roma férfi: a cigányozó rendőrök előbb lőttek, aztán ütöttek

Még mindig kórházban ápolják azt a roma fiatalembert, akit állítása szerint rendőrök bántalmaztak pénteken este Hevesen. A férfi részletesen is elmondta, mi történt vele.

HEOL

A férfi arcán égési sérülések láthatóak, orránál ütések, rúgások nyomai, térdén egy vérző seb, s a bordái is érzékenyek a nyomásra. Sérülései nem súlyosak, ám az orvosok még végeznek rajta vizsgálatokat - tájékoztatta lapunkat a fiatalember állapotáról dr. Magyar Elemér ügyvéd, aki meglátogatta a sérültet az egri kórházban. A férfi a jogvédőnek részletesen beszámolt arról, hogy az ő verziója szerint mi is történt Hevesen péntek este.

Mint a férfi elmondta, hazafelé tartott, amikor két járőrkocsi állt meg mellette. Ezekből gyakorlóruhába öltözött rendőrök szálltak ki, akik azonnal, közvetlen közelről fejbe lőtték őt, valószínűleg egy gáz-riasztópisztollyal. Ennek nyomai lehetnek az arcán lévő sérülések. Ezt követően az egyik jármű csomagtartójába zárták, majd a város határában lévő tóhoz hajtottak vele. A vízpartra vitték, rugdosták, majd a tóba lökték. Közben cigányoztak is.

Dr. Magyar Elemértől azt is megtudtuk, hogy a roma fiatalember sérülései összhangban vannak az általa elmondottakkal, az állítása szerint rátámadó rendőrök közül azonban egyiket sem ismerte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!