Kék hírek, bulvár

2011.05.12. 08:48

Véradással emlékeztek a „rendőrök orvosára”

Véradással tisztelegtek a napokban a rendőrök dr. Papp Kálmán emléke előtt. A „rendőrök orvosához” hosszú éveken át fordulhattak a testület tagjai az egész megyéből.

HEOL

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra szervezett eseményt dr. Ormossy Attila r. ezredes, szűkebb hazánk főkapitánya nyitotta meg. Köszöntője után rövid ünnepség következett, amelyen az egri Kossuth Zsuzsa Gimnázium egyik diákja dr. Papp Kálmán egy versét is elmondta.

Soltész Bálint r. százados, a főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrségen több évtizedes hagyomány, hogy az ott dolgozók véradóként is segítenek embertársaiknak. A Vöröskereszt munkatársai évente több alkalommal is tartanak náluk kihelyezett véradást, az egyenruhások ugyanakkor olyan rendezvényeken is vállalják a donorok szerepét, mint a már hagyományos programnak számító Kéklámpás Nap.

Ezúttal összesen harmincketten tartották tű alá a karjukat. A véradók soraiban a még aktív és a már nyugdíjba vonult rendőrök egyaránt ott voltak. A mozgósításban kiemelkedő szerepe volt Kaló József nyugállományú rendőr alezredesnek, aki a szolgálatban töltött évei alatt is sokat tett a véradómozgalom népszerűsítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!