Kék hírek, bulvár

2012.03.09. 10:44

A bűnmegelőzésben segítenek a nyugdíjas rendőrök

Egyesületi vacsoraesten idézték fel eddigi tevékenységüket, emlékeiket a közösség tagjai.

Sz. I.

Alaposan elhúzta egykori kollégái nótáját Fekete János, aki a feleségével, illetve Nádasy Erika színművésznővel együtt gondoskodott az összetartó közösséggé vált társaság szórakoztatásáról. Az Egri Szent György Rendőr Nyugdíjas Egyesület zenés, táncos vacsoraestjének résztvevőit Kaló József ny. alezredes, az egyesület főtitkára köszöntötte, majd Farkas Gusztáv ny. őrnagy számolt be az egy évvel ezelőtti megalakulás óta végzett tevékenységükről.

Mint az egyesület elnöke utalt rá, az egymásra való odafigyelésen túl az is a céljuk, hogy átadják utódaiknak mindazokat a szakmai ismereteket és tapasztalatokat, amelyeket egyenruhás pályafutásuk során halmoztak fel. Igen szoros kapcsolatot ápolnak az aktív bűnüldözőkkel, s gondot fordítanak arra is, hogy reális pályaképet rajzoljanak a holnap rendőrei elé.

Az egyesület vezetője felidézte, hogy tavaly októberben eredményes véradást tartottak az elhunyt rendőrorvos, dr. Papp Kálmán emlékére. Nyugdíjas társaival érdeklődéssel hallgatták meg dr. Gyetvay Gyula főorvos egészség-megőrzési tanácsait, illetve a Gárdonyi Géza Színház két művészének az előadását. Figyelemmel kisérték a nehéz sorban élő kollégáik életét, s karácsonykor tizennyolcuknak tettek ajándékot az ünnepi fa alá.

Bár megérdemelt pihenőidejüket töltik, a maguk módján részt vesznek a bűnmegelőző munkában. Ennek jegyében kérték meg a katolikus és a református egyház vezetőit, hogy a templomokban felhívhassák a hívek figyelmét a házalók, a trükkös csalók módszereire. Az idén a középiskolásokat fenyegető veszélyekről is tartanak előadásokat, illetve szakmai és szabadidős programokra várják az egyre bővülő tagságukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!