Kék hírek, bulvár

2017.07.04. 08:10

Hatvanig jutott a kerekesszékes rab

Az elítélt nő egy fővárosi kórházból szökött el, vonattal egészan Hatvanig is elutazott. Végül a Keletiben fogták el.

HEOL

Még a múlt héten számolt be egy furcsa esetről a Bors. Megszökött egy jogerősen elítélt, kerekesszékes nő egy fővárosi kórházból. Az asszonyt lopás miatt ítélték el, kevesebb, mint egy év volt hátra a büntetéséből, ám más ügyei miatt számíthatott arra, hogy meghosszabbítják a büntetését.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője akkor a lappal közölte: a nő orvosi ellátását a büntetés-végrehajtási szerv – tekintettel egészségügyi állapotára – nem folyamatos őrzés, hanem visszatérő ellenőrzés mellett biztosította. A rab azonban szerdán a délelőtti órákban engedély nélkül távozott.

Úgy tudni, a szobatársaitól kéregetett pénzt, majd megkért valakit, hogy segítsen beszállni a kerekesszékbe, ezután elhagyta a kórház épületét. Zala megyébe szeretett volna eljutni, de nem tudta, melyik állomásról megy oda vonat. Járt a Nyugati pályaudvarnál, a Köki terminálnál, sőt vonattal Hatvanba is eljutott, végül rájött, hogy nem az a megfelelő irány.

Csütörtök délután végül egy Győr felé induló vonaton fogták el a Keleti pályaudvaron. Elfogása után a tököli rabkórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!