Közélet

2009.02.23. 17:08

Finn-magyar találkozó lesz

Május 18. és 20. között a hevesi megyeszékhely, a Hotel Eger&Park ad majd otthont a Finn-Magyar Testvérvárosok Találkozójának.

HEOL

A Finn-Magyar Testvérvárosok Találkozóját immár a tizenegyedik alkalommal rendezik meg, ezúttal Egerben, május 18-20. között – hangzott el hétfőn, Jari Vilén, Finnország budapesti nagykövete és Habis László polgármester sajtótájékoztatóján.

Országosan ötvenkét finn-magyar testvérkapcsolat létezik, a találkozót pedig háromévente hol nálunk, hol Finnországban tartják. Utoljára Eger legrégebbi testvértelepülésén, Poriban volt az esemény, s akkor dőlt el, hogy a hevesi megyeszékhely lehet a következő házigazda. Jari Vilén szavai szerint hasonló kihívások állnak a finn és a magyar települések előtt például az önkormányzatiságot, az oktatást, az elöregedő társadalmat illetően. Náluk most – egy reform után – 350 helyhatóság működik, de ezt is soknak tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!