Közélet

2010.07.26. 18:23

Kepesé az Ifjúsági Ház

A hétfői rendkívüli közgyűlésen a képviselők hosszú órákon keresztül vitáztak egymással, majd a többség jóváhagyta a kérdésben már korábban megszületett döntést.

HEOL

Ismeretes: hét egri önkormányzati képviselő, Bányász Róbert, Jánosi Zoltán, Nagy István, Deák Boldizsár, Bodnár Pál, Császár Zoltán és dr. Gyulai Katalin nemrég rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte az Ifjúsági Ház jövője kapcsán.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Érdeklődőben sem volt hiány a hétfői ülésen. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


A közgyűlésen - melyet élőben követhettek portálunkon - kiderült: igazából csak a jelenleg párt nélküli, előzőleg fideszes Császár és Deák, az egykori MSZP-s Bányász és az Összefogás Egy Jobb Egerért képviselője, dr. Gyulai Katalin az, aki valóban ellenzi az elképzelés megvalósítását. A szocialisták részéről Jánosi és Nagy István, illetve Pál György frakcióvezető is jelezte: az MSZP támogató álláspontja nem változott, de a rendkívüli ülés jó alkalmat kínált arra, hogy a széles nyilvánosság előtt alaposan megvitassák  a témát.

A név szerinti szavazáson végül a jelenlévő testületi tagok közül négyen (Bányász, Császár, Deák és dr. Gyulai) voksoltak igennel a határozat hatályon kívül helyezését célzó javaslatra, a szocialisták, a liberálisok és az Egri Lokálpatrióta Egyesület képviselői nemmel szavaztak, a többiek tartózkodtak.

Új néven az egyesület

A Bányász Róbert által elnökölt, s az önkormányzati választásokon saját jelöltekkel indulni szándékozó, eddig Együtt Egerért Egyesület nevű szervezet kénytelen volt változtatni elnevezésén, miután a város nevének viselésére nem kaptak a hivataltól engedélyt. Immár így hívják őket: Együtt a Fejlődő Városunkért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!