Közélet

2012.01.20. 17:10

Főiskolák: létszámok és pénzek

Ki, mennyi hallgatót vehet fel, hová és mennyiért? - a minisztérium megmondta.

s. p.

 Közzétették a felsőoktatási intézményi keretszámokat és a kapcsolódó költségtérítéseket pénteken, a diákok ennek ismeretében február 15-ig dönthetnek arról, mely intézménybe és milyen képzési formára adják be jelentkezésüket.

A felvételi tájékoztató 353 oldalas kiegészítése intézményekre és képzésekre lebontva tartalmazza a létszámokat, és az adott esetben fizetendő összegeket.

Az egri főiskolán alapképzésben teljes támogatással 630, részleges támogatással 300 hallgató vehető fel, felsőfokú szakképzésben 190-es keretszámot állapított meg a tárca.
A gyöngyösi főiskola teljes támogatású alapképzésre 90, részleges támogatásúra 100, míg teljes támogatású felsőfokú szakképzésre 135 férőhelyet tölthet fel.
Keretszámok intézményi bontásban >>

A Heves megyei intézményekre vonatkozó önköltség-adatok:

Az EKF-en alapképzésben a legdrágább szak az ének-zene illetve a mozgóképkultúra és médiaismeret lesz, félévente 290 ezer forint az önköltség.
Eszterházy Károly Főiskola alapképzés önköltség >>

A KRF-en a legmagasabb féléves önköltség a gazdaságinformatikus szak mellett szerepel, 180 ezer forint.
Károly Róbert Főiskola alapképzés önköltség >>

Az egri főiskolán a mesterképzésben jellemzően 300-350 ezer forint egy félév önköltsége, a két legdrágább képzés - félévente 400 ezerért - az angol nyelven hallgatható nemzetközi tudományok, valamint a mozgóképművész szak.
Eszterházy Károly Főiskola mesterképzés önköltség>>

A KRF mesterképzési kínálatában jellemzően 225 ezer forintért válogathatnak majd a jelentkezők, egyedül a leendő vidékfejlesztési agrármérnököknek kell 305 ezer forintos félévi költséggel számolniuk.
Károly Róbert Főiskola mesterképzés önköltség>>

 

Ezek is érdekelhetik