Közélet

2012.01.24. 06:19

Kétszázötven család juthat olcsó tűzifához

Eldöntötték, hogy kik között és miként osztják el az állami támogatás révén a tüzelőt.

b. k.

Kerecsenden a képviselő-testület úgy döntött: egy köbméter fához ingyen juthat hozzá minden jogosult, csaknem 250 család. Ők egyébként csekély jövedelmük miatt lakásfenntartási támogatásban részesülnek. További mennyiséget, maximum 5 köbméternyi kedvezményes árú fát pedig azok kaphatnak, akik az önkormányzatnak korábban rendre befizették a helyi adókat, azaz nincs köztartozásuk.

Az önkormányzat már az erdészettel is felvette a kapcsolatot, így a tervek szerint január végéig átvehetik a tüzelőt a jogosultak. A megkérdezett többi településen is a napokban döntenek a jogosultak köréről.

Mint korábban megírtuk, a megyében 13 településen juthatnak kedvezményes tűzifához a rászorulók egy tavaly meghozott belügyminisztériumi rendelet nyomán, s néhány helyen bizony gondot okoz a "talált pénzből" is a segítség, hiszen az önkormányzatoknak is áldozniuk kell a feladatra. A legtöbb helységben ezzel együtt már megalkották az elosztással kapcsolatos rendeletet, ahol még nem, ott hamarosan meghozzák a döntéseket. A legtöbb pénzt egyébként Kerecsend kapta, 19,5 milliót.

 

Ezek is érdekelhetik