Közélet

2012.01.04. 13:41

Vadászat indul: lezárások a Mátrában

A mátrafüredi erdészet területén több turistaútvonalat lezárnak, társas vadászat miatt.

s. p.

Az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészetének vezetője arról tájékoztatta a heol.hu-t, hogy a következő napokban több alkalommal és területen lezárják a mátrai turistautakat.

Társas vadászat miatt január 7-én, szombaton délelőtt a piros sáv turistautat zárják le a a Máriácska és Mátraháza között, valamint a sárga sáv turistautat a Rákóczi-forrás és a Református üdülő között, továbbá a Gyökeres-forráshoz vezető sárga kör jelzésű utat is.

Szintén szombaton délután Mátrafüredtől lesz lezárva a Kékestető felé vezető piros sáv a Négyeshatárig, a zöld sáv pedig a Vályús-kútig. Ugyancsak lezárják a piros négyzet jelzésű utat a Csepegő-forrás és a Peresi erdészház között, illetve az Országos Kéktúra (kék sáv jelzés) útvonalának Galyatető és a Nyírjesi erdészház közötti szakaszát.

Január 8-án, vasárnap délelőtt is több turistaút lesz lezárva vadászat miatt: a Mátraszentimre és Gyöngyössolymos közötti piros sáv, a Szalajkaház és Blokkház közötti zöld négyzet, a Szalajkaház és Árnyék-bérc közötti sárga kereszt, valamint az Üstök-fő és Átal-kő közötti piros kereszt.

Január 11-én, szerdán a Galyatető és Karos-híd közötti sárga sáv, az Üvöltő-bérc és Szalajkaház közötti sárga kereszt, illetve az Országos Kéktúra (kék sáv jelzés) Galyatető és Nyírjesi erdészház közötti szakasza lesz lezárva.

Január 14-én, szombaton a Gyöngyöstarján és a Világos-hegy közötti zöld háromszög, valamint a Zám-patak völgyében vezető zöld sáv jelzésű turistaút lesz vadászat miatt zárva a János-várától egészen a Nyikom-nyeregig.

Dudás Béla közölte azt is: a lezárt útszakaszokat mindenütt táblákkal is jelzik majd.

Az erdészetvezető a természetjárók türelmét és megértését, egyúttal fegyelmezettségét kérve azt is megjegyezte: Galyatetőn a kék, piros és sárga sáv turistautak mentén a Nagyszálló és a Péter hegyese kilátó között január végéig fakitermelést végeznek, ezért ezen a területen fokozott figyelmet kérnek a kirándulóktól és a túrázóktól.

Ezek is érdekelhetik