Közélet

2012.02.24. 06:04

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

Teljesség igénye nélkül a hétvégi programajánló.

HEOL

Péntek
EGERBEN 17-22 óráig Wass Albert felolvasó (mini) maratont rendeznek a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

FELSŐTÁRKÁNYBAN 17 órától 20 éves jubileumi koncertet tart a Felsőtárkányi Általános Művelődési Központ Zeneiskolája a faluházban.

GYÖNGYÖSÖN 17 órától Énekek éneke címmel tartanak előadást a Civilházban a Nőj nagyra családtámogató programsorozat keretében.

GYÖNGYÖSÖN 20.30-tól A könyv utóélete címmel hallgatható meg Jánossy Lajos és Keresztesi József felolvasóestje a Goloka Teaházban. Gitáron közreműködik Szőke Attila.

Szombat

EGERBEN 10 órától családi nap lesz az Esélyek Háza és a Nagycsaládosok Egri Egyesülete szervezésében a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A tervezett programok között szerepelnek egyebek mellett játékos vetélkedők és kézműves foglalkozások. 10.30-tól Kamaszok a családban és egymás között címmel Dr. Szerdahelyi Ferenc pszichiáter tart előadást és fórumot a szülőknek.

EGERBEN 10 órától ismét Téli séták egrieknek. A találkozó az evangélikus templom előtt lesz.

EGERBEN 17 órától Téli irodalom címmel zenés irodalmi estet tart a pantonArt Művészeti és Baráti Kör. Góg János, Juhász Gyula-díjas költő, író és Tietze Debóra, a Farkas Ferenc Zeneiskola növendéke lép fel az egri Hotel Eger & Parkban.

EGERBEN 19 órától a Heves Megyei Önkormányzat Heves Megye Napja alkalmából jótékonysági estet rendez az egri Gárdonyi Géza Színházban.

GYÖNGYÖSÖN 16 órától Menő Manó ovis batyus bál, farsang lesz a Kálváriaparti Általános és Sportiskolában.

KÁLBAN 19 órától jótékonysági bált rendez a Gárdonyi Géza Általános Iskola a település művelődési házában.

KÁLBAN, KÁPOLNÁN, KOMPOLTON és TÓFALUBAN tartják a VII. Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozót a Kápolnai Csata 163. évfordulójának alkalmából.

RECSKEN 19 órától jótékonysági bált tart a Jámbor Vilmos Általános Iskola és Szülői Munkaközössége az iskola tornatermében.

Vasárnap

EGERBEN 10 és 14 óra között, minden egész órában magyar nyelvű idegenvezetést indítanak az Idegenvezetők Világnapja alkalmából. Találkozás a Zsinagóga Galériánál. A séta során az alábbi helyek tekinthető meg ingyen: Zsinagóga Galéria: Jelentek, jellemek időszaki kiállítása, Válogatás az Antal-Lusztig gyűjteményből, Vitkovics-ház, Történeti Tárház és a Kopcsik Marcipánia. A vezetések időtartama 1- 1,5 óra.

EGERBEN 10-15 óráig kacatvásárt, bolhapiacot tartanak az Agria Parkban.

KÁPOLNÁN 9 órától hagyományőrző eskütétellel folytatódik a Kápolnai csatára való emlékezés a templom előtt.

Ezek is érdekelhetik